Sporun tabana yaygınlaştırılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda Spor Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Analig projesi meyvelerini vermeye devam ediyor.
20-21 Mayıs 2016 tarihlerinde Bursa’da Analig Yüzme Türkiye Finalleri yapıldı. Grup ve yarı finalleri başarıyla geçip Denizli’den finallere adını yazdıran iki küçük sporcu Ali Tarım ve Sezen Kalak’a antrenörleri Miray Efecan eşlik etti.

Sabah seansında 50m. kurbağalamada kulaç atan Ali Tarım, yarışmayı 46.66 dereceyle tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu. Diğer sporcumuz Sezen Kalak ise akşam seansında yarıştı. 50m sırt yarışını 41.02 derece ile tamamlayan Sezen Kalak, adını zirveye yazdıran bir diğer isim oldu. Müthiş bir başarıya imza atan sporcularımız bu sonuçlarla Türkiye Şampiyonu olarak sezona noktayı koydu.

ALİ TARIM VE SEZEN KALAK’I TANIYALIM

İkisi de 2007 doğumlu olan küçük sporcular, Anadolu Yıldızlar Liginin yıldız isimleri arasına girmeyi başardı. Ali Tarım, Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu, Sezen Kalak ise Sabiha Süt İlkokulu 3. sınıfta öğrenimlerini sürdürüyor. Okullarında ki başarısını sporda ki başarılarıyla bütünleştiren ikili, 5 yaşında tanıştıkları yüzme sporuna tutkuyla bağlı. Pamukkale Üniversitesi Yüzme Spor Kulübünde Antrenör Miray Efecan’ın çalıştırdığı Ali ve Sezen, gelecek adına Denizli’nin Türk Sporuna kazandırdığı isimler arasında yer almak istiyor.





İBANOĞLU SPORCULARI KUTLADI

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Anadolu Yıldızlar Liginin Türk sporunda sürdürülebilir, üretken ve başarılı bir sistem oluşturulması için planlandığını kaydetti. Türkiye’nin yıldız adaylarını buluşturan bu organizasyonun, Ali ve Sezen gibi yeteneklerin keşfedilmesi ve sporcuların daha çok tecrübe kazanması adına önemli olduğunu belirten İbanoğlu, sporcular ve Antrenör Miray Efecan’ı kutlayarak, sporcu aileleri başta olmak üzere onlara destek olan herkese teşekkür etti.