HABERDENİZLİ.COM

Pamukkale Üniversitesi'nde Amatör Spor Haftası kapsamında 17 Ekim 2017 tarihinde "Denizli'de Amatör Spor" paneli düzenlendi. Denizli'de amatör sporun dünü ve bugününün konuşulduğu panelin moderatörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Bülent Ağbuğa yaparken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen ve Amatör sporun duayenlerinden Şeref Varol, panelist olarak yer aldı.

 İBANOĞLU: "AMATÖRLÜK İNSANA DOKUNMAKTIR"

Amatör sporlara destek vermek, çocukları ve gençleri spora yönlendirmek amacıyla Amatör Spor Haftası etkinliklerini gerçekleştirdiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, amatörlüğün hiçbir beklenti olmadan spora ve insana dokunmak olduğunu söyledi. Amatör sporların sağlıklı, mutlu ve ülkesini seven insanların yetişmesine, dostluk, kardeşlik ve milli kültür yetiştirme amacına hizmet ettiğini belirten İbanoğlu, Denizli'de 52 branşta 108.242 lisanslı sporcunun olduğunu söyleyerek, sporcusuyla, yöneticisiyle hep birlikte kocaman bir aile olduklarını dile getirdi.

 CEŞEN: "HEDEFİMİZ GENÇLERE SPOR YAPTIRMAK"

Programda söz alan Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen ise hedeflerinin gençlere spor yaptırmak olduğunu ve gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu söyledi. Özellikle futbolun önemli bir endüstri haline geldiğini hatırlatan Ceşen, futbolun ticari kaygılarla ya da yetiştirici zihniyetle varlığını sürdürdüğünü söyledi.

 ŞEREF VAROL: "YAŞAMIM BOYUNCA AMATÖRLERE HİZMET İÇİN ÇALIŞTIM"

Amatör spor camiasının duayenlerinden Şeref Varol ise geçmişten bugüne Denizli'de Amatör Spor'un ve tesisleşmenin geldiği aşamaları gençlere anlattı. 1980'li yıllarda Denizli Atatürk Stadı'nda bulunan "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" sözüne atıfta bulunan Varol, bu sözün etkisinde kaldığını, buna göre de spor yaşamı boyunca amatör spora hizmet etmek için çalıştığını belirtti.

Program sonunda gençler panelistlere sorular yöneltti.