Denizli Belediyesi, düzenlediği plates kurslarına katılan 3 bin kadına eşofman hediye etti. Belediyenin düzenlediği plates kursları yoğun ilgi görüyor. Albayrak Meydanı, Spor Toto Spor Kompleksi, Merkez Kapalı Spor Salonu ve İncilipınar Kapalı Spor Salonu’nda yaklaşık üç aydır devam eden, buna ek olarak Fatih, Gökpınar, Anafartalar ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde de üç hafta önce başlayan kurslarda beş antrenör görev yapıyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, sağlıklı bir hayat yaşamanın yolunun spordan geçtiğini söyledi. Zolan, “Spor yapmak isteyen herkese, her türlü imkanı sunuyoruz. Belediye olarak amacımız, insanlarımıza daha mutlu ve daha huzurlu bir ortamda yaşam imkanı sağlamaktır. ‘10 binler spor yapsın’ sloganıyla çıktığımız yolda, herkese spor yaptırma noktasına geldik. Bugün çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza birçok branşta spor yaptırıyoruz. Spor sağlıklı yaşam, ekip çalışması ve hayatı dizayn etmek demektir. Spor yapan insan, bunları yaşamına kazandırdığı gibi kötü alışkanlıklardan da uzak durur. Belediye olarak 18 branşta spor kursu düzenliyoruz, 10 binlerce insan spor yaparak sağlıklı yaşıyor. Spora yönelik kurslarımız, tüm insanlarımızın huzurlu, mutlu olması ve geleceğe daha iyi hazırlanmasına katkı koyuncaya kadar, spor yapmayan tek kişi bile kalmayıncaya kadar devam edecek.” dedi.

Daha sonra salonu dolduran kadınlar, eşofmanlarıyla platesle sabah sporu yaptı. Bu arada 61 yaşında plates yapan Muazzez Özkan, sağlıklı yaşamı bu sporda bulduğunu belirterek, Başkan Zolan'a kurs ve eşofmanlar için teşekkür etti. Bazı kadınlar da üç ayda plates yaparak 20 kilo verdiklerini söyledi.