Denizli Belediyesi Spor Salonu’nun temeli törenle atıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Osman Zolan, “İnanıyorum ki Denizli’ye kazandırdığımız tesislerin getirisini çok kısa bir süre sonra alacağız. İki yıl sonra Denizli amatör spor branşlarının merkezi olacak” dedi. Fesleğen Mahallesi'nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu’na yapılacak Denizli Belediyesi Spor Salonu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Emniyet Müdürü Atilla Çınar ile diğer bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Zolan, Denizli’ye yeni bir spor tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Spor salonun bin 200 metrekarelik bir alana 500 kişilik seyirci kapasitesine sahip olacağını dile getiren Başkan Zolan, spor salonun 15 Şubat’ta bitirilmesinin planlandığını vurguladı.

Denizli sporda birinci sırada olacak

Birçok alanda birinciliği elinde tutan Denizli’nin sporda da birinci sırada olacağına inandıklarını belirten Başkan Zolan “Bu kente Denizli Belediyesi olarak Denizli tarihinin gelmiş geçmiş en büyük projelerine imzamızı attık. Kurumlar arası sağlanan işbirliği ile Denizli için önemli işlere hep birlikte imza atıyoruz. Bu bölgede bulunan çocuklarımız artık çok modern bir solonda spor yapma fırsatı yakalayacak. Denizli Belediyesi olarak kent insanın spor yapabilmesi için birçok tesisin yapımını gerçekleştirdik. Semt sahalarından, açık alan spor alanlarına, hemen hemen Denizli’nin her noktasına ulaşmaya, sağlıklı bir yaşamın sürekliliği için vatandaşlarımıza imkânlar sunmaya çalıştık. Türkiye’nin ilk Geleneksel Türk Oyunları Kompleksi’ni ve hemen yanında atletsizim tesisini inşa ettik. Bu alanda kısa bir süre sonra çocuklarımıza binicilik eğitimi vereceğiz. Ayrıca bu yaz döneminde 5 binin üzerinde çocuğumuza çeşitli branşlarda spor yaptırdık. Binlerce kadınımıza çeşitli salon sporları yaptırıyoruz. Kısa süre sonra kentin farklı noktalarında modern kapalı yüzme havuzları yapmaya başlayacağız. Tüm bunların getirisini ise kısa bir süre sonra alacağımıza inanıyorum. İki yıl sonra Denizli amatör spor branşlarının merkezi olacak. Denizli tüm diğer özelliklerinin yanı sıra isminin önüne spor kenti unvanını da koyacak. Birçok alanda birinciliği elinde bulunduran Denizli inanıyorum ki sportif alanda da birinci sırada yer alacak.” dedi.

Tesisler önemli

 
Denizli’nin diğer alanlarda olduğu gibi sportif alanlarda ön plana çıkması için bu tür tesislerin önemli olduğuna dikkat çeken AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’de, “ Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olması için bu tür spor tesislerine ihtiyacı var. Kentin farklı noktalarında da bu tür tesislerin sayısının artırılması gerekir. Eminim ki belediyemiz gerekli planlamaları yaparak bu tesislerin arttırılmasını sağlayacaktır. Çocuklarımız için son derece önemli olan bu tesisler sayesinde eminim ki sportif anlamda da ilerde önemli başarılar elde edeceğiz.” dedi. Denizli’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Vali Demir’de gençlerin spor yapabilecekleri yerlerin önemine işaret etti. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okullar Hayat Bulsun" projesinin önemine değinen Demir, "Projeyle okullar vatandaşlar tarafından daha çok kullanılır hale gelecek. Okulların salonları, bilgisayarları vatandaşa açılacak. 17 spor salonumuz var, bu spor salonlarını halka açarak halkın spor yapmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından spor salonunun temeline ilk harç, protokol üyeleri tarafından atıldı.