Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ile Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Denizli Dart İl Birinciliği Yarışmaları Denizli Teraspark Alışveriş Merkezinde yapıldı. Dart branşında bireysel olarak 142 sporcunun katıldığı yarışmalarda heyecan ve coşku hâkimdi. Yarışmaları sporcu yakınları ve AVM’de bulunan kalabalık büyük bir ilgiyle izlediler. Şampiyonada Denizli Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri madalyaları kaptılar.Servergazili öğrenciler her alanda başarılı olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Teraspark’ta Farklı kategorilerde yapılan ve akşam saatlerine kadar devam eden yarışmalara 142 sporcu katıldı. Bireysel alanda kazanan ve yüzü gülen sporcu,Genç Kızlar Kategorisinde Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Yazıcı oldu. Yarışmaların ardından ödül törenine geçildi. Teraspark Yönetim Kurulunun ve Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun da izlediği yarışmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Beyza Yazıcı rakiplerinden daha fazla puanı aldı, 1.lik kürsüsüne çıkarak altın madalyanın sahibi oldu. Aynı okuldan Dilara Arım da İl 5.si olma başarısını elde etti. Şampiyon altın madalyayı Bocce Bowling Dart İl Temsilcisi Abdulkadir Sarıyer’in elinden aldı.

Altın madalya sahibişampiyon Beyza Yazıcı: “Geçtiğimiz haftalarda USOBO sosyal bilimler olimpiyatında okulumuz büyük bir başarı elde etmişti. Bir Türkiye 1.liği ve üç Türkiye 2.liği kazanılmıştı. Şimdi de bilimsel bu başarılarımıza sportif başarıları da eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Denizli İl 1.si olmak çok güzel bir duygu. Spor yapmanın derslerime engel olmadığını da gördüm. Bu başarımı disiplinli çalışmamın yanı sıra okulumun ve ailemin desteğine borçluyum. Maddi manevi desteklerini eksik etmeyen herkese teşekkürlerimi bildiriyorum. Çok sevinçliyim.” dedi.

Okulun Beden Eğitimi öğretmeni “Dart sporu fazla yorulmadan 7 den 70 e herkesin kolaylıkla yapabileceği bir spor dalıdır. Kızlarımız çalışmalarının karşılığını altın madalya ve Denizli İl 1.liği olarak aldılar. Kendilerine tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Dolukan, “GünümüzTürkiyesi’ndeöğrencilerin en çok şikâyet ettikleri konu dikkat dağınıklığıdır. Ders çalışırken odaklanamadıklarını ifade eden öğrenciler ders çalışma başarısını elde etmek için rehberlik servislerine ve psikologlara gittiği sıkça görülmektedir. Dart sporu aslında bu konu için harika bir reçetedir. Dart çok yorulmadan bütün dikkatlerine vererek odaklandıkları hedefe isabetli atışlar yapabilme sanatıdır. Hem eğlenceli hem de dikkat toplama egzersizi olan bu spor dalına herkese tavsiye ediyoruz. Bilimsel başarılarının yanı sıra dart sporunda Denizli İl 1.liği ve il 5.liği başarısını kazananöğrencilerimi, öğretmenimi ve ailelerini kutluyorum.” dedi.

Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın öğrencilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Yalçın, “Görüyoruz ki herkesin yapabileceği bir spor dalı bulunmaktadır. Servergazi Eğitim Kurumları 25 yıldır olimpiyat ve proje yarışmalarının yanı sıra akademik, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda hep Denizli’mizin gururu olmuştur. TEOG ve üniversite sınavlarındaki başarıları öğrencilerine hep zirvelere taşımıştır. Öğrencilerimizi sadece okul dersleri ile eğitmiyor, aynı zamanda onları ilgi duyacakları bir alanda spor yapmayı ve en az bir müzik enstrümanını öğrenmelerine teşvik ediyoruz. Amacımız bedenen ve ruhen sağlıklı nesiller yetiştirmektir.  Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisemiz bir çok alanlarda olduğu gibi dart sporunda da birinciliği elde etti. Bu vesile ile okul müdürümüzün şahsında tüm ServergaziGünay Ailesinin idaresini, öğretmenlerini, velilerini ve dereceye giren şampiyon öğrencilerimizi yürekten kutluyorum.” dedi.