İSTANBUL (CİHAN)- Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Cüneyt Tanman, futbolsuz geçen günlerden sonra futbol seyretmenin güzel olduğunu belirterek, Estonya ile oynanan hazırlık maçı için, ''Skor olarak güzel bir galibiyet. Oyuncularımızın kalitesini gördük. Ayrıca federasyon yönetimi olarak ilk maçımızda galibiyet almak bizi mutlu etti.'' dedi.
Liglerin başlama tarihinin ertelendiği bir ortamda milli maç oynamanın kolay olmadığını vurgulayan Cüneyt Tanman, ''Fenerbahçe 10 gün, Galatasaray 1 hafta oyuncularına izin vermişti. Oyuncular bu izinden dönüp maça çıktı. Fizik olarak hazır değillerdi. Kazakistan ve Avusturya ile yapacağımız resmi maçlar öncesinde hocamızı ve bizi tek rahatsız eden konu, oyuncuların hazır hale gelebilmeleri. 10 gün, 1 hafta uzun süreler. Ancak Galatasaray ciddi takımlarla hazırlık maçı yapacak, Fenerbahçe yurtdışında hazırlık maçları oynayacak. Bu süreyi kulüplerdeki oyuncularımızın iyi geçirmesini ve milli takıma hazır şekilde gelmelerini diliyorum.'' şeklinde konuştu.
Cüneyt Tanman, milli takımda ideal kadronun yanında o kadroyu bozmayacak yetenekli oyuncuların da olacağını kaydederek, ''Milli takımın bir havuzu olacak. İstediği anda oynatabileceği oyuncular olmalı. Genç oyuncular yavaş yavaş adapte oluyor.'' ifadelerini kullandı.

"EMRE BELÖZOĞLU'NA GÖSTERİLEN TEPKİLER SON BULMALI"
Tanman, A Milli Takımın Estonya ile yaptığı özel maçta Emre Belözoğlu'na tepki gösteren taraftarları, artık bu tepkilerine son vermeye çağırdı.
Cüneyt Tanman, ''Ne olursa olsun tüm kulüp taraftarları bu konuda çok daha sağduyulu olması lazım. Milli maçlarda kulüp taraftarlığı yapılmamalı. Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında tepkiler olabiliyor. Ancak bu bir milli maç ve orada ülkesi için oynayan bir oyuncu var. Kendimizi dünyaya duyurmamız için milli takım çok güzel bir araç. Bunlara dikkat etmeleri gerekiyor. Benim onları uyarmam çok daha anlamlı. Futbol adına çok zor günler geçiriyoruz. Özellikle sağduyulu taraftarlar konuya dikkat etmeliler. Taraftarlık anlayışının artık farklılaşması lazım. Bunu değiştirmeliyiz. Geçmişte Emre'nin agresif yapısından kaynaklanan davranışlar insanları kızdırmış olabilir. Emre artık eski Emre değil, çok olgun. Bu maçta kimsenin dayanmayacağı tepkiler oldu, olgunluğunu gösterdi. Emre'ye tepki gösteren insanların da bunu dikkate alması lazım.'' diye konuştu.
Emre'nin bu davranışının altının çizilmesi gereken bir davranış olduğunu da dile getiren Tanman, ''Bu olay Emre'nin bir takım kaptanı, bir ağabey, bir lider olarak, baktığının göstergesi. Bu, altı çizilmesi gereken bir davranış. En ufak bir tepki göstermedi. Sadece milli formasını öptü. Çok güzel bir davranış.'' şeklinde konuştu.
CİHAN