Denizli il merkezine 60, Çal ilçesine 7 kilometre mesafede, Kumral Mesireliği yakınında bulunan ve yörede “Kısık Kanyonu” denilen Çal Kanyonu, rafting merkezi olacak. Çal İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Duman, bağlara, doğal ve tarihi güzelliklere sahip ilçedeki kanyonun turizm merkezi olması için çalışma başlattıklarını söyledi. Erenler Göleti'nden başlayıp 90 metre yüksekliğiyle ve dik yamaçtaki asma köprülü 220 metre uzunluğunda yürüyüş yoluyla 2 bin 200 metre uzunluğundaki kanyonun içinden Büyük Menderes Nehri geçiyor.

İl Genel Meclisi Üyesi Duman, 2003 yılında merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun ilk kez rafting yaparak dikkat çekmeye çalıştığı Çal Kanyonu'nda, dokuz yıl aradan sonra Muğla'nın Marmaris ilçesinden gelecek 50 kişilik adrenalin tutkununun haziran ayı sonunda rafting yapacağını belirtti. Duman, “İlçemiz sınırları içinde bulunan, bölgenin en güzellerinden biri olan bu kanyona İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan 110 bin lira ödenekle 220 metre uzunluğunda yürüyüş yolu yapıldı. Amatör balıkçılığın ve dağ tırmanışının da yapılabildiği kanyonumuz büyük ilgi çekiyor. Kanyonda merhum Yazıcıoğlu da rafting yapmıştı. Geçen sürede bölgenin turizme kazandırılması için yaptığımız çalışmalar olumlu sonuç verdi. Marmaris’te bulunan Coca Travel Genel Müdürü Doğan Çarıkçı ile yaptığımız görüşmeler sonunda, 50 kişinin gelerek Menderes üzerinde rafting yapmasını sağlayacağız. Aşağıseyit Köprüsü'nden başlayacak rafting, kanyonun sonundaki regülatör kapaklarında son bulacak. Yaklaşık 2 kilometrelik parkurda yapılacak raftingin ardından adrenalin tutkunlarının, daha yoğun olarak ilçemize gelmesini bekliyoruz.” dedi.

Kanyonun içinde 200 metreyi geçen sarp kayalıkların dağ tırmanışı yapmak isteyenler için uygun bir parkur olduğunu, bol miktarda bulunan sazan ve alabalıkların ise amatör balıkçıları beklediğini vurgulayan Mehmet Duman, “Ayrıca kayalık bölümlerdeki mağaralar, adrenalin arayanların uğrak yeri olacak. Yürüyüş yolu çalışmalarından sonra ışıklandırılacak kanyon, 24 saat boyunca yaşayan ve turizme açık bir yer haline gelecek.” şeklinde konuştu.

Çal’ın hedefinin, yıllık 10 bin yerli ve yabancı turist olduğunu belirten Duman, “Geçmişte bölgenin en büyük pazarının kurulduğu Kayı Pazarı’nda bulunan ve hâlâ ayakta olan minare restore edildi. Bunun yanında ilçemize bağlı Bahadınlar köyündeki antik Apollon tapınağı da ziyaretçilerini bekliyor. Sakızcılar köyü sınırları içinde bulunan ve ‘Ağlayan Kaya’ ismiyle bilinen, 50 metre yüksekten akan suyun oluşturduğu şelale de ilçemize gelen yerli ve yabancı konukların nefis yemekler yiyebileceği şekilde düzenlendi. İlçede konaklamak isteyenler için otelimiz de bulunuyor.” dedi.