HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Çal İlçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen 2016-2017 Yılı Okullar arası spor yarışmaları farklı branşlarda yüzlerce öğrenciyi sporla buluşturuyor.

Satrançla start alan, geçtiğimiz günlerde atletizm heyecanı yaşanan İlçede Basketbol, Bisiklet, Bocce, Dart, Futsal, Futbol, Masa Tenisi, ve Voleybol branşları ile sportif faaliyetler aralıksız sürecek. Grup merkezi olarak görülen Çal İlçesi, Baklan ve Bekilli İlçelerinden gelen sporcuları da ağırlayacak. Yarışmalar 26 Mayıs’a kadar devam edecek.

ÇAL TARİHİNDE İLKLER YAŞANIYOR 
Geçtiğimiz yıl futbol, voleybol ve masa tenisi turnuvalarıyla spor anlamında ses getiren ilçede, ilk defa kadınların da yer aldığı organizasyonlar yapılmıştı. Şimdi de ilçede ilk defa Okul Sporları yarışmaları düzenleniyor.

SATRANÇTA İLK HAMLEYİ KAYMAKAM DURANİ YAPTI
Çal Spor Salonu’nda yapılan Satranç Minikler ve Küçükler kategorileri, sabah ve öğleden sonra çift seans ve 5 tur üzerinden gerçekleşti. 10 takımdan 46 sporcunun katıldığı müsabakaların ilk hamlesini  Çal Kaymakamı Yusuf Durani yaptı.

ATLETLER MADALYA İÇİN TER DÖKTÜ
Okul Sporları Atletizm 2. Küme yarışmaları geçtiğimiz Perşembe günü tamamlandı. Çal İlçe Sahası’ndaki yarışmalar renkli anlara sahne olurken 50m, 75m ve 100m kategorilerinde dereceye giren sporculara kupa ve madalyalar verildi.

ÖZTEPE “AMACIMIZ SAĞLIKLI BİREYLER YETİŞTİRMEK”
Çal’daki spor faaliyetleri konusunda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe, İlçe olarak bu organizasyona talip olma amaçlarının öğrenim gören gençleri spor sayesinde tanıştırmak, dostluk kardeşlik ve arkadaşlık bağlarını güçlendirmek olduğunu söyledi. Öztepe, Çal’da her bireye spor yapma alışkanlığı kazandırmak, kötü ve zararlı alışkanlıklardan özellikle de teknoloji bağımlılığından birazda olsa uzaklaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.