Çal Belediyespor Kulüp Başkanı  Adnan Tatar, dün yaptığı açıklamada Ümit Koz’un yeni sezon için kulüple sözleşme imzaladığını, fakat daha sonra Kale Belediyespor ile  anlaştığını belirterek Kale Belediyespor ve Ümit Koz hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu. Tatar’ın yapmış olduğu açıklamalara cevap Ümit Koz’un Babası Arif Koz’dan geldi. 

“Kamuyoyuna sözleşme diye  servis edilen belge sahte”


Tatar’ın konuyu bilerek çarpıttığını söyleyen Koz, “Ümit ile kulüp arasında imzalanmış bir sözleşme yok. Sözlü olarak peşin 45 bin lira, maç başı da 1500 lira verilmesi karşılığında Çal’da oynayabileceğinin sözünü verdi. 45 bin lirayı 5 taksitte, maç başınıda 500 lira vermek istediler. Bu şartlarda Ümit’in orada oynaması imkansızdı.” İfadelerini kullandı.

Kamuyoyuna servis edilen sözleşmelerin ise sezonun bitimiyle‘şampiyonluk pirimi ödemesi yapacağız’ diye kulüp oyunculara belge imzalatmış. Boş bir belge. İçeriğini kafalrına göre doldurup, sözleşme diye kamuoyuna servis ediyorlar. Ümit’in böyle bir sözleşmeye imza atması sözkonusu bile olamaz.” Dedi. 

“SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ”

Ümit’i ahlaksızlıkla  suçlayan Başkan Tatar’a tepkisini sürdüren Koz, “biz verdiğimiz sözü tutarız. Ümit’e 60 bin lira peşin verilirken  Çal’da peşin 45 bin lira artı 1500 lira maç başına ‘evet’ dedik. kabul edip sözleşme yapsalardı, Ümit önümüzdeki sezon için kimseyle görüşmezdi.”  İfadelerini kullandı. 
Başkan Tatar’ın hakaret içereren açıklamaları hakkında ise hukuki süreç başlatacaklarını söyleyen Koz, “20 yaşında genç bir futbolcunun kariyeriyle oynamaya kimsenin hakkı yok. Gerçeği yansıtmayan açıklamalarla  Ümit’in kariyerini hedef  alıyorlar.” İfadelerini kullandı. 

"Kale Belediyespor ile prensipte anlaştık"

Sezon bitmeden önce  Kale Belediyespor yetkililerin kendisini ziyaret ettiğini açıklayan Koz,  “60 bin lira peşin, 1500 lira da maç başı teklif ettiler. Herhangi bir anlaşma yapmadık. Bu teklife rağmen, 45 bin liraya Çal için, çal taraftarı için peşin öderseniz ‘evet’ dedik.Çal’ın Bölgesel Amatör’e çıkmasında en büyük katkısı olan futbolcu Ümit’tir. Siz peşin ödeyemeyiz deyip sonra  bu şekilde bir açıklama yaparsanız art niyet ararım. Çal ile görüşmemizin ardından Daha sonra Kale ile yaptığımız  görüşmeler oldu. teklif ettikleri rakama prensipte ‘evet’ dedik. ama resmi bir sözleşme imzalanmış değil” dedi. 

VERİLEN HİÇBİR SÖZ TUTULMADI

Ümit’in  duygusallığının Çal Belediyespor tarafından kullanıldığını söyleyen Baba Koz, sezon içinde ödemelerinde hep sıkıntı yaşadık. Ümit parasız kaldı ben gönderdim. Şampiyonluk primi sözü verdiler, ortada yok. Kalkıpta kimse bizi ahlaksızlıkla suçlamasın. Biz Karadenizliyiz sözümüzün eriyiz.” ifadelerini kullandı.