BURSA (CİHAN)- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 9 ilde gerçekleştirilen 'Olimpik Gün Koşusu'nun Bursa ayağında yüzlerce kişi olimpiyat ruhu için koştu.
    Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl 203 ülkede kutlamalar organize ediliyor. TMOK, bu çerçevede 9 ilde ''Olimpik Gün Koşusu'' düzenledi.
    Bursa'da Merkez Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki 2 kilometrelik parkurda yapılan koşuya Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu’nun yanı sıra Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Usta, ilçe milli eğitim müdürü ve 7'den 70'e çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı koşunun ardından katılımcılara 'Olimpik Gün' sertifikası verildi. Ayrıca yarışa katılanlara olimpiyat ti şort verildi.

    HERKESE OLİMPİK RUHU KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
    Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda start alan koşu öncesi bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, etkinlik ile başta çocuklar olmak üzere herkese olimpiyat ruhunu kazandırmak istediklerini belirterek şöyle konuştu:
    “Bu gün Türkiye’nin 9 ilinde benzer koşular yapılıyor. Amacımız olimpiyat felsefesini vatandaşımıza duyurmak ve olimpik insan yetiştirmek. Çünkü ne kadar tesisiniz olursa olsun olimpiyat bilinci olmadığı zaman olimpiyatları düzenleme yetkisi o ülkeye verilmiyor. Biz bu bilincin yayılması amacıyla ülkenin dördüncü büyük keti Bursa’da da bu olimpiyat günü ikinci kez kutluyoruz. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
    Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Usta ise, çok müstesna bir gün yaşadıklarına vurgu yaparak, “Bursa gibi ülkemizin önde gelen bir kentinde olimpik günü kutlamak için buradayız. Olimpiyat ve benzeri oyunlar söz konusu olunca Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tek yetkili kuruluştur. Bu yetkisini uluslar arası olimpiyat komitesinden almaktadır.” şeklinde konuştu.
    Tek amaçlarının halkın spor yapması olduğunu kaydeden Nihat Usta, “Bizim amacımız halkımızın spor yapmasıdır. Çünkü spor ile mükemmeliyete dostluğa ve seygıya ulaşırız bu günkü katılımın esas amacı yarışta başarılı olmak değil yarışmak ve halkımıza bu olimpik felsefesini duyurup onların spor yapmasını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.
    Ardından olimpiyat tişörtü giyen Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ve Nihat Usta ile beraberindekiler vatandaşlar ile verilen start ile bir süre koştu. Protokol üyeleri Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda yapılan etkinlikte bir süre koşarak olimpiyata renk kattı. Yarışmacılar koşu boyunca toplam 2 bin metre yol kat etti.

    83 YAŞINDA OLİMPİK KOŞU
    Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 9 ilde gerçekleştirilen 'Olimpik Gün Koşusu'nun Bursa ayağına yoğun ilgi yaşandı.
    Yarışlara 7’den 70’e yoğun katılım olurken, yarışmanın en yaşlı ve genci büyük ilgi gördü. Yarışmaya 83 yaşında katılan Kasım Kavuştu, herkese örnek oldu. Yarışmanın en yaşlısı konumunda olan Kasım Kavuştu, herkese olimpiyat ve spor ruhu kazandırmak için yarıştığını kaydetti. Büyük ilgi gören emekli öğretmen Kavuştu, sporun önemine dikkat çekerek, gençlere örnek olmak için yarışlara katıldığını kaydetti.

    6 AYLIK OLİMPİYAT RUHU
    Babası Ahmet ve annesi Sevil Türkmen ile yarışlara katılan olimpiyat koşusunun minik yarışmacısı 6 aylık Adasu bebek ise, ilgi odağı oldu.
    Bebek arabası ile katıldığı yarışı baba ve annesinin kucağında tamamlayan minik Adasu, gösterilen ilgiden sıkılınca çareyi ağlayarak kurtulmakta buldu.
     CİHAN