Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de bisiklet festivalinde sağlıklı yaşama pedal çevirdi.
Pamukkale Bisiklet Derneği’nin ikincisini düzenlediği ‘Denizli Bisiklet Festivali’ Göveçlik Parkı’ndan başladı. Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen festivale Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de katıldı. Denizli’nin doğal ve tarihi güzelliklerini paylaşmak, şehrin kültürünü tanıtmak, bisiklet kullanımını özendirmek ve bisiklet kullanımına farkındalık yaratmak adına Türkiye’nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve İran gibi farklı ülkelerden de yaklaşık 120 profesyonel bisikletçinin katıldığı festival, 3 gün sürdü. Teleferikten, Laodikya’ya ve Başkarcı İsrafil Deresi’ne yol alan bisikletçiler festivalinde tadını çıkardı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Göveçlik Parkı’ndan start alan festivalde Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in de pedal çevirdi. O anlar renkli görüntüler ortaya çıkardı. Uzun bir parkurda başkanların sağlıklı yaşam için çevirdikleri pedal örnek oldu.

“DENİZLİMİZİN COĞRAFİ GÜZELLİKLERİNİ PAYLAŞIYORUZ”

Pamukkale Bisiklet Derneği Başkanı İsmail Biltekin, Denizli Bisiklet Festivali vesilesiyle Denizli’nin coğrafi güzelliklerini paylaşma fırsatı yakaladıklarını ifade etti. Biltekin, “Yurdun dört bir yanından yüzlerce bisikletçimiz 3 gün boyunca bizlerle beraber olacak. Denizlimizin tarihi yerleri coğrafi güzelliklerin paylaşacağız ve yeni dostluklar kurma fırsatı buluyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek, bisiklete olan bilincin kültürünü artırmak için bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Belediye başkanlarımıza desteklerinden dolayı sizler huzurunda sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.





“MERKEZEFENDİ BİR BİSİKLET İLÇESİ OLDU”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, belediye olarak 5. sınıf öğrencilerine hediye edilen bisikletlerle ve festivale verilen destekle ilgili, “Merkezefendi bir bisiklet ilçesi olmuştur” diye konuştu. Başkan Subaşıoğlu açıklamasında, “Bu sene ikincisi düzenlenen bisiklet festivali için misafirlerimize ‘Denizlimize, Merkezefendimize hoş geldiniz’ diyoruz. Şu anda Denizli’nin en üst noktasından Göveçlik’ den startı veriyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak bisiklet kültürün yaygınlaşması derinleştirilmesi, zenginleşmesi adına çok önemli projelere imza attık. Bugünde bunun aslında taçlandırılmasını yaşıyoruz. Denizli bir bisiklet şehri olmuştur. Merkezefendi bir bisiklet ilçesi olmuştur” dedi.

“FARKLI AKTİVİTELERLE ÜLKEMİZİN GELDİĞİ NOKTA HALKIMIZA YANSITILMALI”

“Farklı aktivitelerle ülkemizin geldiği noktanın halkımıza yansıtılması gerekiyor” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, festivale destek vermelerinin kendilerini mutlu ettiğinin altını çizdi. Başkan Gürlesin, “Pamukkale Bisiklet Derneğimizin ikincisini düzenlemiş olduğu programdayız. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Farklı aktivitelerle ülkemizin geldiği noktanın halkımıza yansıtılması gerekiyor.Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi gibi yeni kurulan belediyeler olarak böyle projelere ciddi destek veriyoruz. Yaklaşık 120 bisikletçi kardeşimiz gelmiş. Burada amaç sağlıklı nesillerin oluşturulması ve bisiklet kültürünü noktasında insanlarda bir bilinç ortaya çıkarmak. Bizde bu anlamda destek verdik” dedi.