HABERDENİZLİ.COM

2-4 Şubat 2018 tarihlerinde düzenlenen 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası, Rusya’nın Soçi kentinde sona erdi. Denizlili Karateci Mehmet Batuhan Özdemir’in de yer aldığı Ümit-Genç Kata takımı, Yunanistan’ı 5-0 mağlup ederek Avrupa Üçüncüsü oldu. Şampiyonada +84 Kg’da mücadele eden bir diğer Denizlili Muhammet Kaya ise iyi mücadele sergileyerek geldiği ikinci turda elenerek turnuvaya veda etti.

TÜRKİYE, MADALYALARI TOPLADI
Şampiyonada üç altın, üç gümüş ve oniki bronz madalya kazanan Türkiye, 18 kez kürsüye çıkarak en çok madalya kazanan ülke olurken, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak milli karatecileri başarılarından dolayı tebrik etti. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından gönderdiği kutlama mesajında “Soçi’deki şampiyonada bayrağımızı zirveye taşıyan milli sporcularımızı yürekten tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

İBANOĞLU KARATECİLERİ KUTLADI
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Avrupa Karate Şampiyonası’nda Kata’da elde edilen üçüncülükle Denizli’yi gururlandıran Batuhan’ı ve şampiyonada ülkemizi temsil eden Muhammet Kaya’yı arayarak tebrik etti.