ANTALYA (CİHAN)- Antalya’nın Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tarihi Kırkpınar’da başpehlivan olan Ali Gürbüz’ün başarısının devam etmesi için ellerindeki tüm imkânları seferber edeceklerini söyledi.
650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan olan Ali Gürbüz’ü makamında ağırlayan ve başarısından dolayı 10 adet Cumhuriyet altını hediye eden Başkan Hakan Tütüncü, bu yılın başpehlivanını ödüllendirmenin gurunu yaşadıklarını kaydetti. Antalyalıların güreş sevdalısı olduğunu belirten Tütüncü, “Ne zaman bu şehirden bir başpehlivan çıksa, Tarihi Kırkpınar’ın altın kemerini Antalya’ya getirse, bu şehrin insanlarının göğsünü kabartır. Ali Gürbüz de başta Korkuteli olmak üzere bütün Antalyalıların göğsünü kabartmış, bizleri onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Diliyorum ki, bir sporcu disiplini içerisinde çalışsın ve bu çalışmaların neticesinde, uzun yıllar Antalya’ya altın kemeri getirerek, bu mutluluğu defalarca bizlere yaşatsın.” dedi.
Başpehlivan Gürbüz’e maddi manevi destek olacaklarını söyleyen Başkan Tütüncü, yapılacak desteklerinde bundan sonrada süreceğini, tüm imkânları seferber edeceklerini açıkladı. Tütüncü, genç pehlivanların da Ali Gürbüz’ü örnek almasını istedi.
CİHAN