Denizli Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Forum Çamlık AVM’nin ortaklaşa yürüttüğü “Basketbolda Küçük Dev Adımlar” projesi başladı. Proje çerçevesinde PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda, “Anadolu’da Basketbol Sporunun Yeri ve Gelişimi” konulu bir panel düzenlendi. Panele İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı, Basketbol Yönetim Kurulu Üyesi Erdenay, Forum Çamlık AVM Müdürü Hakan Elmastaş ve öğretim üyeleri katıldı.

Panelde konuşan Erdenay, basketbol milli takımının altyapısını oluştumak için Anadolu’da taramalar yaptıklarını belirterek, “Pilot illerde, yaklaşık 2 bin oyuncu taradık. Mesela Enes Kanter bunların arasından çıktı. Çok büyük yetenekler var ama kulüpler düzeyinde iş biraz daha farklı oluyor, maddi imkânlara dayanıyor.” dedi.

Panelden sonra gazetecilerin antrenörlüğe kimin getirileceği konusundaki sorularını cevaplandıran Harun Erdenay, üç Türk ve üç yabancı adayla yola çıktıklarını söyledi: “En iyi antrenörü seçmeyi hedefliyoruz. Adaylar biraz elenince, Türk adaylar içinde Galatasaray antrenörü Ataman biraz öne çıktı. Yabancı adaylar içinde Messina çok büyük bir isim, onunla da görüşmeleri sürdürüyoruz. Onun dışında Pesic ve Türklerden Oktay Mahmudi gündemimizdeydi. Hepsi değerli antrenörler. Bir hafta 10 gün içinde isimler belli olacaktır.”

“Basketbolda Küçük Dev Adımlar” projesini de değerlendiren Erdenay, şunları söyledi: “Bütün insanları spora yönlendirmek, çocuklara spor imkânı sağlamak gerçekten çok önemli. Sporla bir kere kötü alışkanlıklardan uzak duruyorsunuz. İyi arkadaşlıklar kuruyorsunuz. Aynı zamanda gelir durumu az olan yetenekli çocukları ortaya çıkartabilirsiniz. Belki bu projeye katılan bir ikisi, 12 Dev Adam'ın üyesi olacaktır.”

Proje kapsamında Denizli merkezde, sosyoekonomik durumu zayıf bölgelerdeki ilkokullardan her yıl 50 öğrenci basketbolla tanıştırılacak.