Ligde zor günler geçiren Denizlispor’a Denizli kenti adeta sırtını dönmüş durumda. Denizlispor, taraftara ligde en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda iç saha maçlarında ortalama sadece 500 kişiye oynuyor. Son 9 haftada ligde sadece 2 puan alabilen Horozlar, ligde 17. sıraya demir atmış durumda. Yeşil-siyahlı takımı içerde dışarıda yalnız bırakmayan, takımı için konvoylar yapan, yemek organizasyonu düzenleyen, kurban kesen Yeşil Cephe Taraftarlar Derneği Denizlispor için kentin yediden yetmişe hemen hemen her kesiminin kayıtsız kalmasına adeta isyan etti.

Dernek adına açıklama yapan başkan Sertan Atasefa Denizlispor’un eriyip bittiğini, fakat kentin buna duyarsız kalmasını kabullenemediklerini söyledi. Atasefa açıklamasıda şu ifadelere yer verdi:  Denizli uyuyor,  basın uyuyor, halk uyuyor, biz soruyoruz. Son üç seçimdir stadyum sözü veren başbakan nerede?
Denizlispor bizimdir diyen, sezon başında işi yönetim veya başkana bırakmak yerine, Özcan Bizati ve ekibi kalmalıdır diyerek takımın bu hallere düşmesindeki nedenlerden biri olan, Denizli'nin gururu diye billboardlara boy boy resmi asılan bakan nerede?
Denizlispor için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız diyen fakat akabinde şehrimizin bütün bölgelerinde ki otopark gelirlerini şehrin en büyük markası şanlı Denizlispor'umuz var iken borçsuz durumdaki şehrin ikinci takımı olan Denizli Belediyespor'a aktaran ve bundan rahatsızlık duymayan belediye başkanı nerede? İstifa ettikleri dönemlerde, yönetimi bırakıyoruz fakat yeni gelecek yönetimlerinde arkasındayız, biz her zaman Denizlisporluyuz diye açıklamalar yapan eski başkan ve yöneticiler nerede? Yıllardır Denizli'mizden ekmek yiyen, en büyük cirolarını ve reklamlarını Avrupa'da tarih yazdığımız dönemlerde yapan, kimliklerinde memleketi Denizli yazan iş adamları nerede? Denizli'mizde faaliyet gösteren, Ticaret Odası başkanı ve yönetimi nerede? Sanayi Odası başkanı ve yönetimi nerede? Yeşil Siyah atkılarımız ile boy boy resim çektiren, söylemlerinde yer yer Denizlispor için proje ürettiklerini söyleyen ve Denizli'den Ankara'ya yol açmaya çalışan, milletvekili adayları ve siyasi partilerin başkanları ile yönetimleri nerede? Denizli'mizin her köşesine  Çınar'a, Bayramyeri'ne, Demokrasi Meydanı'na, Organize Sanayi Bölgesi'ne, Çamlık Parkı'na, Üçler'e, Bakırlı'ya, Servergazi'ye,  Yenişehir'e, Sümer'e, Anafartalar'a, Sırakapılar'a, Kayıhan'a, Mehmetçik'e, İstiklale ,Pelitlibağ'a ,Gerzele'ye , Deliktaş'a ,Fatih'e, Şemikler'e , vs. şehrin her yerine boy boy  Denizli Belediyespor, Kızılcabölükspor ve Sinpaş Basket için, maça davet ve birlik beraberlik için pankartlar asılırken, şehir ayaklandırılmaya çalışırken,hala dükkanlarına, işletmelerine Denizlispor bayrağı asmayan esnaflarımız nerede ? On beş bin kişilik stadyumda beş yüz kişiye maç oynarken, takım sahipsiz bırakılırken, takım üstünde gerek maddi gerekse siyasi oyunlar oynanırken Denizli halkı nerede? Şimdi gerçek anlamda birlik ve beraberlik zamanı.Denizli ve Denizlispor'un kim olduğunu , 
gerçek gücünü ve  yeri geldiği zaman esnafı, sanayicisi, siyasileri, basını, taraftarı ile bir olup şehrine sahip çıkacağını tüm Türkiye'ye gösterme zamanı. Gelin birlik olalım gelin Denizlispor'umuzu hak ettiği yerlere hep birlikte taşıyalım. Başka Denizlispor yok!”