Denizli Beşiktaşlılar derneğinde kahfaltı yapan Samet Aybaba, daha sonra İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’ne geçti . Okulda 600 öğrenci ve misafirin bulunduğu salonda coşkulu bir kalabalığa hitap eden 80'li yıllarda Beşiktaş'ın kaptanlığını yapan Samet Aybaba gençlere taktik verdi. 

Konferansı boyunca futbolculuktan teknik direktörlüğe yaşadığı deneyimleri gençlerle paylaşan tecrübeli futbol adamı “Sporda Liderlik ve Yönetim Becerileri” konulu seminerinde zaman zaman salon kahkahalara boğuldu. Gençlerin liderlik becerileri konusundaki sorulara verdiği son taktik oldukça önemliydi.

İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine “Okuyun ve değerlerinize sahip çıkın asla bulunduğunuz yerde durmayın, sorgulayın ve ülke meselelerini tartışın okumaya uzaktan değil yakından başlayın örneğin; Dünyaya mal olmuş Mevlana’mız var onu anlamadan dünyayı anlamamız mümkün değil. Yüreğiniz bunu kabullendiğinde de Milli ve Manevi değere kavuşur ve korursunuz yaptığınız işlerde vatan ve bayrak sevgisi olduğu sürece başarılı olursunuz. Sizler başarılı olunca bu ülkenin önünde hiçbir kuvvet duramaz” dedi.

Program sonunda Merkezefendi Doğa Sporları Derneği adına Başkan Fatih Bayhan ve İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hayrullah Akgün günün anısına çiçek ve hatıra takdiminde bulundular. Kaptan Samet Aybaba öğrenci ve misafirlerle hatıra fotoğrafı çektirerek program sonlandı.