Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Antrenör Doğan Deveci ile Şampiyon Sporcu Mehmet Batuhan Özdemir Denizli Valisi Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti. Karateye hiperaktif olmasından dolayı doktorların yönlendirmesiyle 7 yaşında başladığını anlatan 17 yaşındaki Özdemir, 2015 yılında Avrupa Şampiyonluğu, 2016 yılında Liseler arası Dünya İkinciliği ve çok sayıda Türkiye Birinciliğinin olduğunu anlattı.  Şuan Eylül ayında düzenlenecek olan Dünya Karate Şampiyonasına hazırlandığını söyleyen Özdemir, hedefinin 2023 Olimpiyat Şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Şampiyon sporcuyu başarısından dolayı tebrik eden Vali Altıparmak, genç sporcuyu  altınla ödüllendirdi. Denizli’nin birçok spor dalında başarılı olduğunu vurgulayan Altıparmak; “Futbol, Basketbol, Yüzme, Okçuluk gibi birçok spor müsabakalarına ev sahipliği yapan ve bu spor dallarında yetiştirdiği sporcularla bilinen Denizli’ye, yeni bir gurur daha yaşatan genç sporcumuzu tebrik ediyorum. Mehmet Batuhan Özdemir’in geçmiş spor yaşantısı başarılarla dolu. Ben inanıyorum ki kendisine hedef belirlediği Olimpiyatlarda da bize şampiyonluk gururunu yaşatacaktır. Şampiyonumuza destek veren başta ailesi ve antrenörü olmak üzere herkese teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Mehmet Batuhan Özdemir, 17-19 Şubat 2017 tarihinde Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonasında Gençler dalında şampiyon olmuş ve Kata Altın Madalyasını almaya hak kazanmıştı.