17-19 Şubat tarihlerinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen 44. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasında kata milli takımı Avrupa Şampiyonu oldu. Şampiyon takımın bir parçası olan Denizlili Milli Karateci Mehmet Batuhan Özdemir, ayağının tozuyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbanoğlu’nu ziyaret ederek şampiyonluğu ve hedeflerini anlattı. Ziyarette şampiyon karateciye Antrenörü Doğan Deveci eşlik etti.
 

AVRUPALILAR İSTİKLAL MARŞIMIZI DİNLEDİ

Avrupa Şampiyonasında Kata Milli Takımı, ilk olarak Ukrayna'yı 5-0, ikinci turda Sırbistan'ı 4-1, yarı finalde Rusya'yı 3-2'lik skorlarla yendi.  Finalde İtalya ile karşılaşan ve rakibini 4-1 mağlup ederek kürsünün zirvesinde yer alan Milliler, ülke olarak gururumuz oldu. Seremonide rakiplerinin önünde yer alarak ayyıldızlı bayrağımızı dalgalandırdı
 

17 YAŞINDA İKİNCİ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU

5 yıldır milli formayı giyen ve kariyerinde Türkiye Şampiyonlukları bulunan Batuhan Özdemir, 2015 yılında İsviçre’de ferdi olarak Avrupa Şampiyonu olmuştu. Henüz 17 yaşında olmasına rağmen kariyerine ikinci kez Avrupa Şampiyonluğunu sığdıran genç karateci büyük bir başarıya imza attı.  
 

“HOCAMLA BABA-OĞUL GİBİYİZ”

Karateye tutkuyla bağlı olan Milli Karateci, spora başlamasına öncülük eden Antrenör Doğan Deveci’ye çok şey borçlu olduğunu, aralarında baba-oğul ilişkisi bulunduğunu söyledi. Spora nasıl başladığını anlatan Batuhan, hiperaktif bir çocuk olarak doktora gittiğini, doktorunun kendisine Doğan hocayı tavsiye edip karateye başlamasına sebep olduğunu söyledi. 
Bundan sonrası için her yarışmanın Olimpiyat kotası adına puan toplamak anlamına geldiğini söyleyen Özdemir, kendilerine desteği esirgemeyen Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan’a teşekkür etti. 
33 yıllık tecrübesini Denizli’de sporcularına aktaran Antrenör Deveci ise başarının tesadüf olmadığını, Türk Sporuna Denizli’den yeni Batuhanlar kazandırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. 
 

İBANOĞLU “HEDEF İÇİN HAYALLERİN PEŞİNDEN KOŞMAYA DEVAM EDECEK”

Karatede gelen Avrupa Şampiyonluğu ile bir kez daha gururlandıklarını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, milli sporcu ve antrenörünü tebrik etti. Karatenin olimpiyatlara girmesiyle birlikte Batuhan’a, 2020 Tokyo Olimpiyatlarını kendine hedef seçmesini söyleyen İbanoğlu, bu hedefin peşinde koşacak olmasının her zaman hayallerinde yer almasını tavsiye etti. İbanoğlu, başarılı sporcuya spor malzemelerinden oluşan hediye paketi takdim etti. 
 

BURSA’DA 45 GÜNLÜK KAMPA GİRECEK

17 yaşında olmasına rağmen A Milli Takım kampına davet alan Batuhan Özdemir, Salı günü Bursa’da kampa katılacak. 45 gün sürecek kamp sonunda Mayıs ayında gerçekleşecek Büyükler Avrupa Şampiyonasının aday kadrosu belirlenecek. Eylül ayında ise Denizlili Milli Sporcu, Dünya Karate Şampiyonasında bu kez İspanya’da madalya için tatamiye çıkacak.