Pamukkale Belediyespor Kulübü’nün tekerlekli sandalye basketbol takımının bayan sporcusu Meryem Tan, milli takım seçmelerinde 2 kez kampa davet edilmişti. İlk olarak U 15 Bayan Milli Takım’ın 25-31 Ocak’ta Yalova’daki kampına dahil olan genç sporcu, buradaki performansı ile dikkat çekerek 7-11 Mart’ta İstanbul’da yapılan kampa davet edilmişti. Burada da yeteneklerini sergileyen Meryem Tan, milli formaya bir adım daha yaklaştı. 17 yaşındaki başarılı sporcu Türkiye U 25 Tekerlekli Sandalye Bayan Basketbol Takımı’nda kendine yer buldu.

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu’nun bu yıl ilk kez düzenleyeceği ‘Avrupa U 25 Tekerlekli Sandalye Avrupa Şampiyonası’nda Türk milli takımında yer alacak. 18-28 Mayıs tarihleri arasında Almanya’nın Erfurt şehrine bağlı Elxleben kasabasında yapılacak olan şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Hollanda, İngiltere ve İtalya U 25 Tekerlekli Sandalye Bayan Basketbol Takımları katılacak. Pamukkale Belediye ve Pamukkale Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Gürlesin, kulübün ilk branşı olan tekerlekli sandalyede gelen çağrıdan dolayı memnun.

“Meryem Tan’ın yükselişi bizleri gururlandırıyor” diyen Gürlesin, “Meryem bizim kulübümüzün ilk sporcuları arasında yer alıyor. Basketbol ile bizim kulübümüzde tanıştı. Yeteneğini sergileyen sporcumuz milli takım yetkililerin dikkatini çekti. Daha önce 2 kez milli takım seçmelerine çağrılan Meryem Tan, milli takıma girme başarısını gösterdi. Mayıs ayında Almanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda Meryem Tan da görev alacak. Sporcumuzu başarısından dolayı kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.