Bu sezon kaliteli bir kadro kurmak isteyen Galatasaray, Atletico Madrid'e giden kaptan Arda Turan'ın boşluğunu doldurmak için harekete geçti. Teknik Direktör Fatih Terim'in, "Yerine oyuncu alırsanız Arda'yı satabilirsiniz." onayının ardından Başkan Ünal Aysal ve kurmayları, önceki gün yıldız ismi 12 milyon Euro bonservis bedeliyle İspanyollara verdiğini bildirdi. Sarı-Kırmızılı yönetim, Arda'dan elde edilen parayı Fatih Terim'in istediği yetenekleri getirmek için kullanacak. Başarılı hocanın, kadrosunda görmeyi arzu ettiği Premier Lig takımlarından Arsenal'in Rus ayağı Andrei Arshavin ile savunma oyuncusu Emmanuel Eboue için İngiltere'ye çıkarma yapılacak.

Gündeme ilişkin değerlendiremde bulunan Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst, İngiliz Manchester City'de forma giyen Togolu Adebayor'un gündemde olmadığını söyledi. Radyospor'a konuşan Dürüst, "Arshavin transferi olumlu sonuçlanacak mı?" sorusu üzerine şu cevabı verdi: "Gündemimizdeki oyunculardan bir tanesi, olabilir." Ebue konusunda resmî bir girişimin söz konusu olmadığına dikkati çeken Ali Dürüst, "Şu anda Arda'nın yerini dolduracak 1 ve bir başka mevkiiye olmak üzere iki transfer yapmayı planlıyoruz. Fakat bu söylediğim teoride, pratikte çalışmalarımız nasıl şekillenir; bunu bilemem." diye konuştu. Arda Turan'ın transferini 'sürpriz' olarak nitelendiren Dürüst şöyle devam etti: "Böyle bir gelişme yaşayacağımızı sanmıyordum. Arda gitmek istediğini söyledi. Sözleşmesi devam ettiği için kalmasını sağlayabilirdik; ancak iradesi gitmek yönünde olduğu için önünü tıkamak istemedik. Elbette ki Türkiye'ye dönmesi durumunda Galatasaray'da oynayacak." Önceki gün Atletico Madrid CEO'su Miguel Angel Gil ile gerçekleştirdikleri görüşmede Reyes ve Forlan'ın gündeme gelmediğinin altını çizen İkinci Başkan, "Bu iki futbolcunun transferi ayrı bir konuydu. Onlar geçmiş dönemin konuları." açıklamasını yaptı.

12'sinde top topluyordu, 24'ünde Madrid'e gitti

Galatasaray ve A Milli Takım'ımızın yıldızı Arda Turan, Sarı-Kırmızılı ekipte geçirdiği 12 yılın ardından 24 yaşında İspanyol temsilcisi Atletico Madrid'e transfer oldu. Aslan'ın altyapısına Altıntepsi Makelspor'dan henüz 12 yaşında gelen Arda, 2000 yılında Florya Tesisleri'nin kapısından içeri girdi. Galatasaray ve Ay-Yıldızlı formayı başarıyla giyen küçük Arda, zaman zaman A takımın Ali Sami Yen'deki maçlarında saha kenarında top toplama görevini üstlendi. Rumen star Gheorghe Hagi'nin attığı bir golden sonra kale arkasındaki sevinç görüntüleri uzun süre hafızalarda yer edindi. A takıma 2004-2005 sezonunda yükselen Arda, 2005-2006'nın ikinci yarısını Manisaspor'da kiralık geçirdi. 2006-2007'den itibaren Galatasaray'ın vazgeçilmezlerinden oldu. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Mlada Boleslav takımıyla İstanbul'da oynanan maçta 2 gol atıp, 1 asist yapınca iyice parladı. Başkan Adnan Polat tarafından 2009-2010 başında kaptanlığa getirildi. Son dönemdeki başarısız sonuçların ardından zaman zaman taraftarların tepkisinin hedefi oldu.

TARAFTARA BUGÜN VEDA EDİYOR

Arda Turan, bugün İspanya'ya gidecek. Yıldız futbolcu, saat 14.00'te Ortaköy'deki bir restoranda basın toplantısı düzenleyerek, transferiyle ilgili soruları cevaplandıracak. Kaptan, ardından özel uçakla İspanya'nın Madrid şehrine hareket edecek. Milli futbolcu, sağlık kontrollerinin ardından resmî sözleşmeye imza atacak.