Gençlik ve Spor Bakanlığı amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla tüm yurtta spor kulüplerine maddi yardımda bulunacak.

Denizli’de ki yardım çeklerinin dağıtımı 21 Haziran Perşembe günü saat 17.00’de Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda yapılacak. 

64 AMATÖR SPOR KULÜBÜ’NE 331.000 TL

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun yaptığı çalışmalar sonunda maddi yardıma talepte bulunan kulüplerin başvuruları 4 Haziran tarihine kadar alındı. 2017-2018 sezonunda faal olup, Türkiye Futbol Federasyonundan tescilli olan ve 4 Haziran tarihine kadar faaliyet yapacakları branşı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne tescil işlemini yaptıran 64 spor kulübü farklı miktarlarda yardıma hak kazandı. 

MİLLİ SPORCULARDA KATILACAK

Yeni sezon öncesi teşvik anlamı taşıyan maddi yardım çeklerini 21 Haziran Perşembe günü saat 17.00’de Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda yapılacak programda kulüplere, il protokolü tarafından takdim edilecek. Programa aralarında son dönemde Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında madalya kazanan Denizlili milli sporcuların da katılacağı belirtildi.  

AMATÖRLERE DESTEK SÜRECEK

Amatör spor kulüplerinin desteklenmesine çok büyük önem verdiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, kulüplerin gençlerin spor yapmasına ve toplumda sağlıklı yaşam biçimi oluşmasına katkı sağladığını kaydetti. Amatörlerin büyük bir aile olduğunu, Denizli’de ki bu ailede yüz binin üzerinde lisanslı sporcu bulunduğunu söyleyen İbanoğlu, 2017-2018 sezonunda farklı branşlarda 83 sporcunun milli formayı giyme gururu yaşadığını belirterek, sporcuların ve kulüplerin her zaman destekçisi olmayı sürdüreceklerini kaydetti.