Denizli Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine destek vermeye devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi’nin 76 amatör spor kulübüne, forma, şort ve çeşitli spor malzemelerinden oluşan destek yardımını dağıttı. Merkez Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın yanı sıra Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Feyyaz Ceşen, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile amatör spor kulüplerinin yöneticileri ve çok sayıda sporcu katıldı. Başkan Zolan, törende yaptığı konuşmada, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin amatör sporcuların her zaman yanında olduğunu belirtti. Başkan Zolan,"Denizli’nin gerek ulusal gerekse uluslararası turnuvalarda çok daha başarılı olmasını istiyorsak amatör spor kulüplerimize her türlü desteği vermeliyiz" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin amatör spor kulüplerinin spor malzemesiyle desteklenmesinin yanı sıra Denizli'de sporun yaygınlaştırılması, kulüpler arası dayanışmanın geliştirilmesi ve ortak bir platform oluşturulması noktalarında da önemli katkıları olduğunu dile getiren Başkan Zolan, "Amatör spor kulüplerimiz çok önemli bir toplumsal görevi yerine getiriyor. Sporda geleceğin yeteneklerini  yetiştiren ve sağlıklı bir genç neslin oluşmasında kilit bir görevi olan amatör spor kulüplerine destek olmak bizim önceliklerimiz arasında. Amatör sporcuların çalışma koşullarını iyileştirilerek sporun yaygınlaştırılması yoluyla gençlerin hem kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasına hem de geleceğin sporcularının yetiştirilmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"10 binler spor yapıyor"
Büyükşehir Belediyesi'nin birçok farklı branşlarda ücretsiz spor okulları açtığını ve 7’den 70’e on binlerce kişiye spor yaptırdığını anlatan Başkan Zolan, "Amacımız, çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durarak, spor yapıp sağlıklı büyümelerine ve gelişmelerine katkı koymaktır. Gelecekte dünya olimpiyatlarında başarı elde edecek çocuklarımız ve gençlerimiz, bugün amatör kulüplerde sizlerin içinde bulunuyor. Yeter ki sizlere fırsat verilsin, ne kadar yetenekli olduğunuzu hepimiz biliyoruz. Belediye olarak dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de her türlü desteği vermeye hazırız" dedi. Gençlerin kendilerini geliştirmesi için her türlü desteği vermeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: " Gençlik her şeyimiz , bizim geleceğimiz, onlara sonsuz imkanlar sunmamız lazım. Geleceği icra edeceksek, sağlıklı nesiller istiyorsak , spor ve her alanda başarılı gençlik için tüm imkanlarımızı gençlerimizin hizmetine sunmamız gerekiyor. Bunun için  sadece sporla değil her alanda gençliğimizin önünü açmaya gayret ediyoruz."

400 bin liralık malzeme desteği
Denizli Büyükşehir ve diğer takımlar ile amatör sporda belli bir seviyeye gelindiğine dikkati çeken Başkan Zolan, "Sporun amatör ruhla yapılması ayrı bir güzellik ve değer katıyor. Amatör kulüplerin başındaki kardeşlerimiz bir çok imkansızlıklar içinde kendi mahallesinde oradaki çocukların spor yapması adına gayret gösteriyor. Çok büyük fedakarlıklarda bulunuyorlar. Biz de Denizli  Büyükşehir Belediyesi olarak, Denizli'de bulunan 76 kulübe hiç ayrım gözetmeksizin malzeme desteği yapıyoruz. Bu çalışma sonucunda yaklaşık 400 bin liralık malzeme desteği gerçekleştirdik. Çocuklarımız bu malzemelerle, yaptığımız sahalarda buluşacak. Hatırlıyorum 8-10 yıl önce Karşıyaka'da çamurlu sahalarda çocuklarımız futbol oynuyordu. Geçmişte çocuklar tozun , çamurun içinde sağlıklarını kaybediyorlardı. Bugün çok şükür sadece şehir merkezimizde değil birçok ilçemizde güzel tesislere kavuştuk. Hayalimiz ilçelerimiz de kapalı havuzlarla tanışsın, Denizli amatör sporun başkenti olsun. Eğer el ele, gönül gönüle verirsek bu hedefe odaklanırsak ve inanırsak bizden daha erken o hedefe varacak il yoktur. İnşallah Denizli her branşta ücretsiz spor yapabilen, salon sporlarının yapıldığı  bir kent olsun. Yeni sezonun başarılı geçmesini temenni ediyorum, kazanan çocuklarımız ve gençliğimiz olmasını temenni ediyorum" dedi.

"Biz büyük bir aileyiz"
Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen ise yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin amatör spor kulüplerinin en büyük destekçileri olduğunu kaydederek, "Belediyemiz daha önce amatör spor kulüplerimize birçok destekte bulundu. Yaptığı, sentetik çim sahalar, spor salonları ve her semtteki spor alanlarıyla amatör spora desteğini birçok kez gösterdi. Bu gün yapılan malzeme yardımı sezon öncesi takımlarımızı rahatlatmış olacak. Amatör spor camiası cefakar insanlardan kurulu bir camiadır. Biz büyük bir aileyiz. İlimiz sporunu daha iyi yerlere getirebilmek için amatör branşlara daha fazla önem vermeliyiz. Ben buradan Amatör takımlarımıza desteği esirgemeyen Büyükşehir  Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum. Yeni malzemeler tüm takımlarımıza hayırlı olsun" dedi. Konuşmaların ardından 76 amatör spor kulübünün sezon boyunca kullanacağı tüm malzemeler kulüplere teslim edildi.