İZMİR (CİHAN)- İzmir'de düzenlenen Spor Toto World Cup 10'daki ilk maçında Ukrayna'yı mağlup eden A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, maç sonrasında yaptığı değerlendirmede, ''Her maç daha iyiye gidebileceğimizi düşünüyoruz'' dedi.
Uzun süren kamp dönemi sonrasında kendi aralarında oynadıkları hariç ilk karşılaşmaya çıktıklarını ifade eden Ene, "Bu nedenle dönem dönem bazı sıkıntılar yaşadık. Bu eksiklikleri görmemiz açısından önemli. İstediğimiz gibi bir maç olmadı, istediğimiz tempoyu yakalayamadık. Her maç daha iyiye gidebileceğimizi düşünüyoruz. Maç ritmine girdikçe daha iyi işler yapacağız. Bugün akıllı olsaydık, maçı uzatmaya gitmeden kazanabilirdik. Yeni ve bize olumlu katkıları olan genç oyuncularımız var. İstediklerimizi kısa bir periyotta yaptık. Teknik anlamda konuşmak için daha erken. Birkaç maç sonra daha net göreceğiz. Şu anda bu maçlarla beraber takımı daha iyi oturtup, şampiyonaya hazır hale gelmek istiyoruz.'' dedi.

Karşılaşmanın Avrupa Şampiyonası maçı olmadığı için farka ve skora fazla konsantre olmadıklarını aktaran Ene, hedeflerinin, iyi oyunu maçın tamamına yaymak olduğunu kaydetti. İlk kez A Milli Takım forması giyen Furkan, Enes ve Emir'in takıma faydalı olacaklarına inandığını ifade eden Ene, "Çok iyi şeyler yapmak istiyorlar. Dinamizmleriyle bize katkı sağlıyorlar ama zamana ihtiyaçları var. Üçü de bize katkı sağlayabilecek oyuncular. Ancak detayları bilmiyorlar. Verdikleri mücadeleyle bazı şeyleri iyi yaptılar'' diye konuştu.

Milli Basketbolcu Ömer Onan ise uzun bir kamp dönemi geçirdiklerini ve bugünkü karşılaşmada şampiyonada oynayacakları ritmde ve formda bulunmadıklarını söyledi. Sert antrenmanların devam ettiğini kaydeden Ömer Onan, ''İlk maçımız kötü olmadı. Orhun ağabey herkesi görüp, herkesi denemek ve takım içindeki rotasyonu yapmak istedi. Bugün neleri iyi yapıyoruz, neleri kötü yapıyoruz, bunu görmek açısından önemliydi. Eksiklerimiz var, önümüzde belli bir süre var, bunları gidereceğiz. Yarın daha iyi oynamamız lazım. Tecrübeli bir takımız, Ukrayna da iyi oynadı.'' dedi.

'TAKIMIMLA GURUR DUYUYORUM'
Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Ukrayna Başantrenörü Mike Fratello ise takımıyla gurur duyduğunu söyledi. Son derece başarılı bir takıma karşı oynadıklarını aktaran Fratello, ''İkinci devrede farkın açılmasına rağmen çok iyi geri dönüş yaşadık ve maça ortak olduk. Uzatma periyodunda Türkiye yapması gerekenleri iyi yaptı, hücum ribauntlarını iyi topladı. Takımımla gurur duyuyorum. Avrupa Basketbol Şampiyonası'na doğru giderek daha iyi hale geliyoruz'' dedi.

Ukraynalı oyuncu Dimitro Zbirchenko ise rakipleri karşısında 15 sayı geri düşmelerine rağmen iyi bir mücadele ortaya koyduklarını, takım arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi. İkinci yarıda farkı azaltmayı başardıklarını ifade eden Zbirchenko, ''Rakibimizin şansının iyi gittiği dakikalar oldu. Salonu dolduran taraftarlara teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir atmosferdi. Ukrayna'da sık gördüğümüz bir atmosfer değil'' dedi. CİHAN