Azmin karşısında hiçbir engelin olmadığını anlatan hikayelerden biri de Denizli'de yaşandı. 46 yaşında 2 çocuk annesi Ayşegül Yıldırım, 2002 yılında oğullarının sünnet düğününde oynamak için eşi Yusuf Yıldırım ile birlikte halk eğitim müdürlüğünün halk oyunları kursuna gitti. Yaklaşık 100 saat kurs gören Ayşegül Yıldırım, 2005 yılında açılan uzmanlık sınavına katıldı. Çoğunluğu beden eğitimi öğretmeni 123 kursiyerle birlikte sözlü, yazılı ve uygulamalı sınavlara katılan Yıldırım, ev hanımı olarak sınavı kazanan tek kursiyer oldu. 2005 yılından bu yana halk eğitim bünyesinde Denizli yöresi halk oyunları kurslarında eğitim veren Yıldırım, 11 yılda 15 bin kursiyere halk oyunu öğretti. Ortaokul mezunu olan Yıldırım, liseyi de dışardan bitirerek üniversite sınavına girdi. Açık öğretim fakültesi dış ticaret bölümü 3. Sınıf öğrencisi olan Yıldırım, aynı zamanda İngilizce kursunu da bitirdi.     
Yılda 320 saat eğitim veriyor
Halk eğitim bünyesinde haftada 8 yılda 320 saat Denizli yöresine ait 14 farklı halk oyununu kursiyerlere öğreten Yıldırım, “Oğullarımın sünnetinde oynamak için halk eğitim müdürlüğünün halk oyunları kursuna katıldım. Çok sevdiğim halk oyunlarını kısa sürede öğrendim. 100 saatlik kursu bitirdikten sonra uzmanlık sınavları açıldı. Sınavı da başarıyla geçtikten sonra usta öğretici oldum. 11 yıldır kursiyerlere halk oyunları eğitimi veriyorum. Ortaokul mezunu bir ev hanımıyken 11 yılda 15 bin kursiyer yetiştiren usta öğretici oldum. İşimi ve halk oyunlarını çok seviyorum. İki çocuğum olmasına rağmen liseyi dışardan bitirdim. Çalışırken üniversite sınavına girdim, kazandım. Ayrıca İngilizce kursuna devam ettim. Orta derece de İngilizce biliyorum” Dedi.

Ev hanımları evde oturmasın
Ev hanımlarının evlerinde oturarak boşa zaman geçirmemelerini isteyen Yıldırım, “Herkes sevdiği, yapabileceği bir alanda ilerlemeli ve kendini geliştirmeli. Ben hayatıma iki çocuğumu dünyaya getirdikten sonra 35 yaşında yön verdim. Sevdiğim alan olan halk oyunlarında ilerledim. Çok çalıştım başardım. Halk eğitimde kursiyerlerden sonra toplum ve ruh sağlığı merkezinde de 3 yıldan bu yana hastalara halk oyunları öğretiyorum. Öğrenmenin ve kendini geliştirmenin yaşı yok. Severek yaparsanız herşey çok kolay” dedi.