Denizli Valiliği önünden, Denizli Belediyesi önüne kadar kortej yürüyüşüyle başlayan amatör spor haftası etkinlikleri belediye önünde devam etti. Burada konuşan  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, sadece yaz ayında 40 bin kişiye amatör sporlara yönelik kurs verildiğini hedeflerinin ise bu rakamı daha da yukarılara taşımak olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından farklı branşlardaki sporcular gösteriler yaptı.

30 Eylül- 06 Ekim  tarihleri arasında devam edecek olan etkinlikler her gün farklı noktalarda yapılarak sporun her branşı Denizlililerle buluşacak.

Sporun en’leri ödüllerini alacak

Amatör sporla dolu dolu geçecek haftanın kapanışı 07 Ekim Pazartesi günü saat saat 18.00 de Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda gerçekleşecek. Sporun En’leri töreninde ise Denizli’de spora damga vuran isimler belirlenip plaket ve hediyelerle ödüllendirilecek. Yıl boyunca ulusal ve uluslararası organizasyonlarda ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden sporcular halkımıza tanıtılacak.  Kapanış töreninde ayrıca Gençlik Merkezi Halk Oyunları kursiyerlerinin gösterileri de izleyicilerle buluşacak.