Geçmişten 30 milyon lira borcu olan Denizlispor, alacaklılarının gönderdiği icra ve davalardan dolayı zor bir dönemden geçiyor. Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)'nin, Denizlisporlu eski futbolcu Wescley Goncalves için verdiği 330 bin dolarlık ödemenin yönetim kurulunda konuşulmadığını ancak borcun ödeneceğini, başka yol olmadığını söyledi.

'KULÜPLER, GELİRİNDEN FAZLA BORÇLANAMAMALI'

Alacaklılarının avukatlarının, ne zaman canları isterse icraya geldiğini belirten Urkay, mevcut anlayışlarla bu problemlerin çözülemeyeceğini belirterek, kulüp yöneticiliği anlayışını eleştirilerdi. Urkay, “Kulüplerin, bugünkü yönetim anlayışıyla icradan kurtulma şansları yok. Bunlar olacaktır, yaşamın bir parçası. Bir hükümet politikasıyla çözülmeli. Kulüplerin, gelirleri dışında borçlandırılmaları kaldırılmalı. Bunun ölçüsü budur.” dedi. Kulüplerin kimsenin özel mülkiyeti olmadığını vurgulayan Süleyman Urgay, “Kulüplerin geleceği üzerine ipotek koyulmamalıdır. Geleceğe hiç borç bırakılmayacak, ölçü bu. Kendi döneminde borç varsa kendin ödeyeceksin. Biz hep muhatap olmayacağımız, geçmiş borçlarla uğraşıyoruz. Bu kulübü bugün döndürmekle mükellefim.” diye konuştu.

'BORÇLAR HEM KULÜPLERİN HEM ŞEHİRLERİN İTİBAR'NI ZEDELİYOR'

Borçların, yönetimleri ve kulüplerin dışında şehirlerin itibarını da zedelediğini dile getiren Urgay, kendi dönemlerinde hiçbir kurum ve kuruluştan para istenmediğini ifade etti: "Ben şimdiye kadar belediyeden ya da valilikten bir kuruş istemediğim gibi onlardan da para alırım diye gelmedim. Kendi imkanlarım varsa öderim, yoksa ödemem. Bu onların da sorunu değil; vali ve belediye başkanı, bu şehrin günah keçisi mi? Şimdi herkes bizden mucize bekliyor. Öyle bir yöntem yok. Bu borç yıllara dayalı, bir tasfiyeyle çözülecek. Her geçen gün sorunları azaltarak yola devam edeceğiz. İyi bir plan yapılması gerekiyor. Yönetimlerin değişmesi çözüm değil. Her ay bir miktar borcumuzu azaltarak gideceğiz. Yoksa ben gitmişim, bir başkası gelmiş anlamı yok.”