Pamukkale Belediyesi’nin geleneksel olarak yılda 2 kez düzenlediği “Pamukkale’de Futbol Şöleni”nin 3.’sü “İlkbahar 2016” adıyla yapılıyor. 54 takımın katılımı ile başlayan müsabakalarda ilk turu geçen 27 takım üçüncü tura çıkmak için çabaladı. Pamukkale Belediyesi’nin yaptığı Karahayıt, Bağbaşı, Kuşpınar ve Kale’deki halı sahaların ev sahipliğinde yapılan 2. Tur maçlarında adete nefesler tutuldu. Toplam 13 maçta takımlar 146 gole imza atarak izleyenlere gol ziyafeti çekti.

Büyük heyecan yaşandı

Kuşpınar’daki sahada oynana nmaçlardaKervansarayspor Goncalı temsilcisi Aksaçlılar’ı 5-2 yenerek 3. Tur vizesini almayı bildi. Pınarkent Gençlik ise geçen turnuvanın şampiyonu Develi Madrid’i 7-1’lik skorla geçerek eledi. Küçükderespor ise Asmalı City’i 8-4 yenerek tur atlayan bir başka takım oldu. Bağbaşı’ndaki maçlarda ise Muhallebiyespor Kayıhan teknik takımını 11-3 yenerken, Tekkeköyspor Batı Türkmeneli’ni 11-1 ve İstiklalgücü Yıldız Kırtasiye Deliktaş’ı 9-6 yenerek eledi ve adlarını 3. tura yazdırdı. Kale’de ise CankurtaransporGölemezlispor’u 5-4, İncilipınarKültürsporHaytabeyspor’u 17-6, Goncalı RomansporPelitlibağ Gençlik’i 6-4 ve Bağbaşı Şirinler FC ise KarahayıtSivkarspor’u 8-1 yenerek eledi. Karahayıt’taki zorlu mücadelelerde ise  ilk turnuvanın şampiyonu ÖrensporKarahayıtspor’u 13-3 yenerken,Karakovaspor Tavas Gençlikspor’u 9-7 ve Pamukkale FC’deKavakdibispor’u 5-2 yendi ve üçüncü tura çıktı. Kaplanspor ise fikstür gereği maç oynamadan üçüncü tura yükselmişti.

3. tur maçları Pazartesi günü

Pamukkale’de 3. Futbol Şöleni İlkbahar 2016’da 3. Tur heyecanı 23 Mayıs Pazartesi günü yaşanacak.  Bu turda Pınarkent Genlik – Cankurtaranspor, İncilipınarKültürspor-Muhallabiyespor, Örenspor – Tekkeköyspor, İstiklalgücü -  Goncalı Romanspor, Karakovaspor – Küçükderespor, Bağbaşı Şirinler FC – Kervansarayspor ve Pamukkale FC – Kaplanlarspor takımları mücadele edecek. Bu maçlarda rakiplerini eleyecek takımlar çeyrek finale yükselmiş olacak.