SHENZEN (CİHAN)- 26. Dünya Üniversite Oyunları, Çin'in Shenzhen şehrinde bugün yapılan açılış töreni ile başladı.

Çin'in Shenzhen şehrinde yapılan 26. Dünya Üniversite Oyunları açılış törenine katılan Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao, oyunların başladığını ilan etti. Açılışta Çin Eğitim Bakanı ve 26. Dünya Üniversite Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Yuan Guiren, Başkan Yardımcısı Wang Rong ve Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian birer konuşma yaptı. Organizasyonda yer alan tüm görevlilere ve gönüllülere çalışmalarından dolayı teşekkür eden konuşmacılar, 152 ülke ve bölgeden gelen yaklaşık 8 bin sporcuyu "Shenzhen'e hoş geldiniz" diyerek selamladı. Açılışta ayrıca, ana teması “Biz” olan sanat gösterileri yapıldı.

12 gün sürecek ve 23 Ağustos'ta sona erecek Üniversite Oyunları'na katılacak genç sporcular, aralarında atletizm, yüzme, jimnastik ve satrancın da bulunduğu 24 spor dalında mücadele verecek.

145 kişiden oluşan Türk kafilesi ise oyunlara atletizm, basketbol, halter, judo, masa tenisi, satranç, su topu, tekvando ve voleybol olmak üzere 9 branşta katılıyor.

Türkiye, en çok madalyayı hedeflediği 26. Dünya Üniversite Oyunları’na şampiyon ve rekortmen sporculardan oluşan bir kadroyla katılıyor. Atletizmde Pınar Saka, Meliz Redif, Merve Aydın, Yeliz Kurt, Aslı Çakır Alptekin, Binnaz Uslu, Nevin Yanıt, Nagihan Karadere, Sema Apak, Gülcan Mıngır, Serdar Tamaç, Fatih Avan, Halil Akkaş, judoda Sümeyye Akkuş, Hasan Vanlıoğlu, tekvandoda Yunus Sarı, Hatice Kübra Yangın gibi isimler Çin`de Türkiye adına madalya arayacak. Basketbol, sutopu ve voleybol takımlarımızda da liglerinin önemli isimleri forma giyecek.
CİHAN