Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penis Protezi Ameliyatı
Sertleşme sorunu bir diğer adı erektil disfonsiyon; cinsel ilişki sırasında yeterli sertlik olmaması durumudur. Sertleşme durumu erkeklerde sıklık ile olabilmektedir. Yaş ilerledikçe bu problem ortaya çıkabilmektedir.

Sertleşme Sorunu Nedir?

Sertleşme sorunu cinsel ilişki sırasında penisin yeterince sertleşmemesi veya cinsel ilişkinin sürdürülememesi durumudur. Belirli yaştan sonra erkeklerde sıklık ile rastlanmaktadır. 40 yaş üstü erkeklerde sıklık ile görüşmektedir. Belli bir nedene bağlı da olabilmektedir. Bazı erkeklerde sertleşme hiç olmayabilir. Hayatı tehdit eden bir problem değildir. Fakat parteriniz ile olan hayat kalitesini olumsuz etkileyebilmektedir. Her yaş gurubunda veya etnik kökende sıklık ile rastlanmaktadır.

Serleşme Sorunu Neden Olur?

Sertleşme sorunu;
-Kalp hastalığı,
-Şeker hastalığı,
-Penis veya pelvik bölgesinde sinir hasarı,
-Testeron seviyesinin düşüklüğü,
-Parkinson gibi hastalık,
Olan kişilerde sertleşme sorunu olabilmektedir.

Aynı zamanda sertleşme sorununda hormonlar, siniler, kaslar ile ilgili bir sorundan da kaynaklanabilmektedir. Aynı zamanda stres veya zihinsel sağlık da bu soruna neden olabilmektedir. Fiziksel veya psikolojik sorunlardan dolayı sertleşme sorunu olabilmektedir.

Sertleşme Sorunu Tedavisi Nedir?

Sertleşme sorunu sıklık ile görülmektedir. Hayati bir tehdit yoktur. Fakat hayat kalitesini olumsuz etkilemektedir. sertleşme sorunu tedavisi almanız önemlidir. Sertleşme sorunu içi birçok farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Doktor hastanın durumuna en uygun olan tedavi yöntemini seçecektir.

Sertleşme Sorununda Ne zaman Doktora Görünmeli?

Aile hekimi ile bu konu görüşebilmektedir. Aile hekimi gerekli durumlarda bu konuda uzman olan doktorlara yönlendirme yapacaktır. Şu durumlarda doktora danışılabilmektedir:
-Sertleşme ile ilgili endişe var ise,
-Erken veya geç boşalma var ise,
-Kalp hastalığı, diyabet gibi sorun olabilecek bir hastalık var ise,
-Sertleşme sorunu ile başka semptomlar var ise,
-Doktora başvurmanız önemlidir.

Sertleşme Sorunu Önlenebilir mi?

Sertleşme sorununun önlenmesinin en iyi yolu sağlıklı bir yaşam tarzıdır. Örnek olarak; kalp rahatsızlığı olan veya diyabet olan bir hasta doktor kontrollerini aksatmaması gerekmektedir. Aynı zamanda doktorunun verdiği tavsiyelere de uyması gerekmektedir. Stresi azaltması gerekmektedir. Düzenli bir şekilde egzersiz yapmak da çok önemlidir. Sigara içmemek, alkolü de sınırlandırmak önemlidir.

Sertleşme Sorunu Nasıl Teşhis Edilir?

Sertleşme sorununda fiziki muayene ve tıbbi öykü sorularını cevaplamak teşhis için yeterlidir. Fiziki muayene ile penis ve testis dikkatli bir şekilde incelenmektedir. Kan testleri ile kalp hastalığı, testosteron seviyelerine bakılır. İdrar testleri ile diyabet belirtisine bakılmaktadır. Ultrason ile penisin kan akışına bakılarak herhangi bir sorun olup olmadığına bakılmaktadır.

Sertleşme sorunu yaşayan hastalarda doktorun verdiği tedavilerin kullanılması önemlidir. Verilen tedaviler işe yaramadığı zaman hastalar penis protezi tercih edebilmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.andromed.com.tr/sertlesme-sorunu-tedavisi-ve-penis-protezi sitesini ziyaret ediniz.

ekler-2ekler-1ekler-3