HABERDENİZLİ.COM

Dünyanın en ünlü bıçak üretim merkezi olan Serinhisar’ın Yatağan Mahallesi’nde üretici Vehbi Aydın’ın tasarladığı Ata Marka Yatağan Palası, Mehmetçik’e destek olmak için Salı günü Yatağanlılar Dayanışma Grubu üzerinden açık attırma ile satışa çıkarıldı.

3 gün süren açık arttırma bugün saat 12 itibariyle sona erdi. Çok sayıda kişinin katıldığı açık arttırmayı Ramazan Soykara kazandı.

Soykara, kazandığı palayı ücretini Mehmetçik Vakfı’na yatırdığı makbuzla alabilecek. Açık arttırmada fiyat teklifinde bulunan Alparslan Yurttürk ise, teklif ettiği ücreti Vakfa bağışlayacağını açıkladı. Açık arttırmanın bitiminin ardından Yatağanlılar Dayanışma Grubu üzerinden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Değerli esnaf kardeşimiz bıçak ustası Vehbi Aydin ile birlikte ülkemizin sınırlarındaki terör örgütlerini temizlemek için canla başla mücadele eden Mehmetçiğimiz için bir kampanya başlattık. Osmanlı’dan günümüze uzanan ata mesleğimiz Bıçakçılığın başkenti Yatağan’ımızın el emeği göz nuru Yatağan palasını 3 gün süre ile açık arttırma çıkardık ve bu süre sonunda en yüksek rakamı veren kardeşimizin Mehmetçik vakfına bu ücreti yatırıp makbuzu Vehbi Aydın’a getirmesi durumunda palamıza sahip olacağını duyurduk. Çok büyük katılım oldu. Süre sonunda Yatağanlı kardeşimiz Ramazan Soykara en yüksek ücreti veren hemşerimiz oldu.

Ayrıca Alpaslan Yurttürk kardeşimiz de Yatağanlılar Dayanışma Grubu adına Mehmetçik Vakfına açık arttırmada verdiği ücreti yatıracağını duyurdu. Böyle bir etkinliği yapabilmenin mutluluğu içindeyiz hepimiz. Mehmetçiğiz ülkemizin bu birlik ve beraberliği bizim kimliğimizdir. Allah hepinizden razı olsun” denildi.