2464 sayılı kanun Belediyelerin gelirlerini düzenleyen kanundur diye sözlerine başlayan Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş “Vatandaşlardan alınan harç, vergi, rüsum vb. adı altında alınan bütün paralar bu kanuna göre düzenlenir. İmar kanunu ve kabahatler kanunu gibi Belediyelere gelir sağlayan bir diğer kanunda işgal harcıdır. Bugüne kadar siyasi sebepler yüzünden bu uygulama işletilmemiş. Bilindiği üzere gelir olmayan bir yerde icraatta mümkün değildir” dedi ve konu hakkında görüşlerini aktardı.

Kobaş şu açıklamaları yaptı:
“İller Bankasından gelen miktar genelde personel maaşları ve mutat giderlerde kullanılıyor. Bunun dışında Emlak geliri ve bahsettiğimiz harçlar kalıyor. Belediyenin kanunen tahsil etmesi gereken çeşitli gelirler kalıyor.
Bu maksatla 2464 sayılı Belediye gelirleri kanununun 52 ve devam eden maddelerine göre düğün, sünnet, yemek davetleriyle ilgili her türlü sokak, yol ve cadde işgallerinde işgal harcı alınacaktır. Cenaze yemekleri bunun dışındadır.
Buna göre düğünlerde İlçe merkezinde 350 TL, Yatağan mahallesinde 250 TL ve diğer mahallerlerde ise 125 TL harç alınacak. Cenazeyle ilgili işlemler hariç olmak üzere sünnet, nişan merasimi, asker yemeği, hayır yemeği vb. gibi faaliyetlerinden ilçe merkezinde 150, Yatağan mahallesinde 100 TL ve diğer mahallelerden ise 50 TL tahsil edilecek.
İşgal harçları etkinlik başlamadan önce kuruma yatırılacak ve böylelikle izin alınmış olacaktır. Harç yatırılmadan önce başlatılan etkinlikler ise hem kabahatler kanunu hem de işgal harcına tabi tutulacak” dedi.