İddialara göre geçtiğimiz hafta Cuma günü mesai saatleri içerisinde belediyeye giden esnaflar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş’a konunun bir daha gözden geçirilmesini rica ettiler. Serinhisar Belediyesi’nin bu konuda yapacağı birşey olmadığını  söyleyen Mehmet Kobaş, konunun uzaması üzerine sinirlenmeye başladı. Leblebici esnaflarının ısrarları sürünce iyice sinirlenen ve sinirlerine hakim olamayan Başkan Kobaş, iddiaya göre esnaflara hakaret ederek makamından kovdu. Sert tartışmaların yaşandığı ortamda tepkilerini dile getiren esnaflar ise elleri boş bir şekilde Serinhisar Belediyesi’nden ayrıldılar.

Konu hakkında açıklama yapan ve isminin yayınlanmasını istemeyen bir leblebici esnafı ise yaşanan olayları şu şekilde aktardı: “Sayın Başkan her biten kelimenin ardından biraz daha sinirlendi ve bu asabiyet cümlelerini de yansıdı. Bu güzergahta onlarca işyeri var. Geçimlerini perakende satışı ile sağlayan bu yerlerde bir çok çalışan da var. Bu insanlar nereye gidecek derdini kime söyleyecek. Kimi muhatap alacak. Bizleri herkes tanıyor.

Mehmet Kobaş Bey'in Belediye Başkanı olması için paramızla, pulumuzla, zamanımızda, oyumuz da destek olan insanlarız. Kanuna, nizama aykırı bir şey istemek aklımızın ucundan geçmediği halde Mehmet Kobaş hem bizleri tehdit etti hem de ağza alınmayacak küfürlü kelimelerle tacizde bulundu. 

Kendisinin derhi olmayan hizmetler için afiş üstüne afiş astırmasını iyi biliyor. Ne hükümetten, ne partiden bahsediyor ne de Büyükşehir’den. Ama soru sorulacak sorun çıkacak her işte topu başkasına atmayı da ihmal etmiyor.

Efendim benim haberim yok derhim yok. İyi de biz sıkıntımızı anlatacak köprü olacak dermanında mı yok? Sürekli bela okuyan, her dem ağzından nahoş olan cümleler çıkan bir yetkili duydunuz mu? Resmi kurumdan sanki anası babasının malıymış gibi kovan bir başkan gördünüz mü? Bunlar normal insan işi değil derken bunları kast etmiştik. 

Zaten bu davranışlarına ‘ben hastayım onun için böyleyim’ diye kendisi söylüyor kendisi özetliyor.

Bizim söylediğimiz isnat ettiğimiz bir şey değil. Bu konuyla ilgili bir daha Belediyeye gelmeyin diye avazı çıktığı kadar bağırmak bir tehdit unsuru değil midir?

Resmi kurumdan kovmak değil midir? Biz bir sorundan bahsettik bir dayak yemediğimiz kaldı” dedi.

Kaynak: Serinhisar’ın Sesi Gazetesi