Denizli’ye bağlı Serinhisar ilçesinde dün akşam 18.30 sıralarında meydana gelen ve 50’den fazla ev ile araca zarar veren sel afetinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinden takviye ekipler yönlendirilirken, bir yandan da vatandaşlar ev, iş yeri ve araçlarındaki hasarları onarmaya çalışıyor. Afet anında evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ise çok korktuklarını belirterek gözyaşı döktü.

"4 metre yüksekliğindeydi"

Olay anında evinde olduğunu söyleyen esnafla Nail Koyun, "Büyük bir gürültüyle dolu yağdı. Aşağı yukarı 4 metre boyundaydı. Toprakla birlikte sel suları da geldi. Ağabeyim içeride mahsur kalmış, selin sesinden duyamadım. Sel bittikten sonra fark ettik. Topraktan kapanmış evler var, evlerde mümkün değil kalamazlar" dedi.


Sele evin içerisinde kızı ve torunuyla birlikte yakalanan 81 yaşındaki Aliye Erdinç ise olay anını gözyaşları içerisinde anlattı. Çok korktuğunu belirten yaşlı kadın, "Çok şiddetli yağıyordu, dışarıya çıkamıyorduk. ‘Torunum yoldan çok sel akıyor’ dedi. Duvarı yıkarak eve doğru gelmeye başladı. ‘İmdat! Biz gidiyoruz’ diye bağırmaya başladım. Komşunun birisi delik açtı. Çok korktum, yemek yemedim, daha hiç uyumadım" ifadelerini kaydetti.

"Buraya gelme kızım"

Kurban Bayramı dolayısıyla başka şehirden yanına gelmekte olan kızını ‘buraya gelme’ diye uyardığını belirten Erdinç, çok mağdur olduğunu da dile getirerek, "Mağdur olan insanlara yardım edilmesini istiyorum. Kış geliyor, önlem alınmasını istiyorum. Yakacaklarım, yiyeceklerim her şeyim gitti. Her şeyim oradaydı" diye gözyaşı döktü.
Evi su basan 75 yaşındaki Ayşe Gedemiş de, bir gün öncesi bayram temizliği yaptığını, selden sonra ise evinin tamamen çamurla kaplandığını söyledi.