Denizli'nin Serhinhisar ilçesinde gerçekleşen toplantıya Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şener, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Acıpayam Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem, Acıpayam Kooperatifi Başkanı Halil Korkmaz, Serinhisar Kooperatifi Başkanı Şenel Bor ve emniyet mensupları katıldı.

        Yapılan toplantıda Serinhisar Koop. Başkanı Şenel Bor, Acıpayam istikametinden gelen minibüslerin Santral Garaj bölgesinde indi-bindi yapması için bir adet durak verilmesini teklif etti. Acıpayam Koop. Başkanı Halil Korkmaz da Serinhisar çevre yolunun mesafesinin uzun olduğunu belirterek, en az iki adet indi-bindi yapılabilecek durak verilmesi gerektiğini belirtti.

     Her iki kooperatif başkanını da dinleyen Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şener, "Serinhisarlı minibüsçüler ile Acıpayamlı minibüsçüler arasında anlaşamayacakları bir durum yok. Her iki tarafın da kendilerince haklı sebepleri var. Ancak bu işin karşılıklı görüşmeler neticesinde anlaşarak tatlıya bağlanması gerek. Gereken her türlü kolaylığı kendilerine göstereceğiz. Burada önemli olan hem firmaların hem de vatandaşın mağdur olmamasıdır." dedi.

        Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi de gerekli anlaşmaların yapılması halinde en kısa zamanda meclisten karar alınmasını sağlayacaklarını ve belirlenen alanlarda düzenlemeler yapacaklarını belirtti. Gemi, "İki ilçe et ve tırnak gibidir. Her iki ilçe arasında çok güzel faaliyetler ve ticari ilişkilerimiz var. Biz bu sorunun çözülmesi için elimizden geleni yapacağız. Belediye olarak her türlü kolaylığı kendilerine sağlayacağız." ifadesini kullandı.

        Uzun süren görüşmelerin ardından Acıpayam istikametinden Denizli yönüne gidecek minibüslerin Yatağan yol kavşağında sadece yolcu indirmesi, Santral Garaj karşısında bulunan ışıklarda da yolcu indirme ve bindirme konusunda anlaşma sağlandı. Olayın tatlıya bağlanmasının ardından taraflar birlikte fotoğraf çektirdi.