Denizli'de 40 yıldır her yağmurda zarar gören Dokuzkavaklar Mahallesi Hasan Güngör Spor Salonu altında kalan adalardaki sel mağdurları, yeni, modern ve depreme dayanıklı konutlara kavuştu. Hak sahiplerinden bazıları yeni konutlarına taşınırken bazıları da taşınma işlemini sürdürüyor.
Denizli Belediyesi, Mayıs'ta yaşanan sel felaketinin henüz yaraları sarılmadan 2. selin olduğu ve onun ardından ise 3. selle mağdur olan söz konusu sel mağdurları için kökten çözüm üretti.

Selin ardından bölge insanıyla bir araya gelen belediye, toplantıda gelen talepleri değerlendirerek 40 yıllık soruna pansuman çözüm yerine neşteri vurdu. Sel mağdurlarının kısa sürede yaralarını saran ve yardım elini uzatan Denizli Belediyesi, bu kez de konut sorununu çözdü.

Belediye ile anlaşma yapan 9 hak sahibinden 7'si, TOKİ konutlarındaki modern konutlarına taşındı. 2'sinin ise anlaşma için belediyeye gelmesi bekleniyor. 'Bizi oradan kurtar' diyen hak sahiplerine mevcut evinin bedeli oranında ev verilirken, 'Ben burada kalmak istiyorum' diyenler de mevcut evinde yaşamlarını sürdürüyor. Denizli Belediyesi'nin söz konusu çözümüyle 40 yıldır her yağmur yağışında insanın yüreğini sızlatan olumsuzluklarda tarihe karıştı.

-Minik Naz'ın Ev Sevinci-
Sel mağdurlarından Kemal Gürpınar ve eşi Mualla Gürpınar da TOKİ'deki yeni evlerine taşındı. Gürpınar ilk olarak belediye çalışanlarını evlerine davet edip misafir etti.

Dostluk kokan çaylar ikram eden Gürpınar ailesi, sevinçlerini ve yaşadıklarını sohbetleriyle paylaştı. Torunları Nur Gürpınar'ın her gün annesine 'ne güzel bir evimiz oldu' sözlerini ifade ettiğini kaydeden Kemal Gürpınar, şöyle devam etti:

'Her sel felaketi olduğunda yüreğimiz ağzımıza geliyordu. 15 yıldır Yağmurlu günlerde korkardım. Acaba evimizi su basmış mıdır diye tedirginlik yaşardık. Son felakette artık başkanımız kesin çözüm getirdi. Bizlere evimizin bedeli karşılığında TOKİ'den modern ev teklif etti. Bizlerde kabul etti. Allah razı olsun. Binlerce kez teşekkür etsem azdır.'

Mualla Gürpınar ise bu imkanın daha önce sunulmuş olmasını istediğini belirterek, 'Buradaki evimize geldikten sonra yıllarımızı öbür tarafta sel ve hastalıkla geçirdiğimizi anladım. Boşu boşuna 15 yılımız geçmiş. Belediyemizin sunduğu imkanlar sayesinde artık rahata kavuştuk. Sel yok, kömür derdi yok, kova değiştirme sıkıntısı yok. Keşke bu imkan çok daha önceleri sunulmuş olsaydı' dedi.

Bu arada, belediyeyle anlaşma yaparak evlerini boşaltma işlemini sürdüren bazı hak sahipleri de yeni evlerine taşınacakları zamanı sabırsızlıkla bekliyor. Eski evlerindeki eşyaları boşaltan Fevzi Üstün (58) de, halinden oldukça memnun. Üstün, belediyenin teklifiyle piyango çıkmış gibi sevindiklerini ifade ederek, '48 yıllık hayatım boyunca ilk kez şans yüzümüze güldü.

Sel basan mahallede 23 yılım geçti. Sel bundan sonra benim aileme zarar veremeyecek. Biran önce yeni evimize taşınmak istiyorum. Allah belediyeden bize yardım eden herkesten razı olsun' dedi.
Sel mağdurlarının boşalttığı yerler ise yeşil alan olarak düzenlenecek. Denizli Belediyesi bu konuda da çalışmalarını sürdürüyor.