Özellikle de yoğun olarak çocuklar tarafından tüketilen şekerler, günümüzde yetişkinlerin de tercihi arasına girerek diş üzerinde birçok sorunun oluşmasına neden olmaktadır. Bu tüketim, bazı kişiler için vazgeçilmez derecede boyutlara ulaştığı için kişilerin diş yapıları üzerinde bir önlem alması gerekir. Unutulmamalıdır ki tüketilen şeker ile dişin çürüme oranı aynıdır. Bu oran içerisinde genel olarak ne kadar çok şekerin tüketildiği önemli değildir. Burada asıl önemli olan, şekerin nasıl tüketildiğidir.

Kanal tedavisi nasıl yapılır, detaylı bilgi için tıklayın.

Diş çürüğü adı verilen rahatsızlık, var olan bakterilerin diş yapısını aşındırması ile ortaya çıkar. Gün içerisinde yediğiniz şekerli bir yemek ile dişinizin bir anda ağrıması da bu sebepten dolayıdır. Şeker tüketimi ile beraber bakteriler aktif olur ve bu şekeri aside dönüştürürler. Bu işlem ise çok kısadır ve genel olarak 20 saniye kadar sürer. Şekerin aside dönüştürülmesi ile ortaya çıkan zararın devam etme süresi ise yaklaşık yarım saattir. Şeker tüketimi ile beraber ağrıma süreci bu noktada başlar ve de ne kadar çok şeker tüketilirse de ağrı o kadar uzun sürer.

Türkiye’nin en iyi diş hastanesi için tıklayın.

Günümüzde şekerin yoğun tüketildiği durumlarda dişleri çürüttüğünü söylemek mümkün. Ancak Çok tatlı tüketen kişiler bu sorundan mustariptir. Bunlarla beraber, şekerin emilerek değil de çiğnenerek yenmesi ise dişi kesinlikle çürütecektir. Bu sebepten dolayı şeker tüketimine dikkat etmeli ve dişleriniz için önlem almalısınız.