HABERDENİZLİ.COM

Sarayköy’de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Sarayköy’de kutlama programı Kaymakam Fatih Akkaya’nın tebrikleri kabulüyle başladı. Ardından ilçe stadyumunda düzenlenen törene geçildi. Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya ve Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
Törende konuşan Kaymakam Akkaya, “Kıymetli Sarayköylü hemşehrilerim, Cumhuriyetimiz ulu bir çınar olma yolunda büyümesine, gelişmesine devam edecek. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yandan köklerine daha sıkı sarılan, diğer yandan semaya doğru daha fazla yükselen, kendi gövdesiyle birlikte geniş bir alanda güvenin, huzurun ve umudun adı olan bir devlettir. Devletler için genç denilebilecek 96 yıllık bir serüvene bakarak bizi yeni var olmuş bir devlet sananlar; geçmişimizdeki binlerce yıllık birikimi, tecrübeyi, gücü göremezler. Türkiye kabile devleti değildir. Türkiye asırlara varan birikimiyle dünyada devletlere örnek olmuş bir devlettir. Bu güzel günü bize armağan eden ebedi Başkomutanımız Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu vatan, bu toprak, bu bayrak ve bu demokrasimiz için mücadele vermiş ve şehit düşmüş bütün o güzel insanları özlemle, saygıyla ve rahmetle anıyorum” dedi.
Konuşmasının ardından folklor gösterisi sergilendi. Günün anlam ve önemine dair şiirlerin okunduğu törende resim, şiir ve çeşitli spor dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
 Tören bando eşliğinde öğretmen ve öğrencilerin geçişi ile sona erdi.

Sarayköy’de Cumhuriyet coşkuyla kutlandıSarayköy’de Cumhuriyet coşkuyla kutlandı