Vali Abdülkadir Demir, Güney, Buldan, Sarayköy ve Babadağ’da İlçelerinde incelemelerde bulundu. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile Daire Müdürlerinin de hazır bulunduğu ilçe gezilerinde, Vali Abdülkadir Demir, ilçelerin sorunlarını dinlendi.

 İlk olarak Güney ilçesini ziyaret eden Vali Demir, burada Kaymakam Selami Korkutata'dan ilçe hakkında brifing aldı. İlçenin sorunlarını dinleyen Demir, tarımla geçinen ilçenin sulama suyu ile ilgili problemine çözüm bulma konusunun değerlendirilmeye alınmasını istedi.  Adıgüzel Barajının da önemine değinen Vali Demir, barajın turizme kazandırılarak Denizli'nin denizi olabileceğini söyledi. 

Vali Demir, daha sonra Pamukkale Şarapçılık tesislerini gezerek, işletme sahibi Yasin Tokat’tan bilgi aldı. Vali Demir sonrasında, Güney Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Halit Gürbüz’den belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı ve sorunları dinledi.  Vali Demir ve beraberindeki heyet son olarak Cindere Barajı ve Güney Şelalesini gezerek görevlilerden bilgi aldı. 

Vali Abdülkadir Demir, Güney ilçe ziyaretinin ardından Buldan’a geçti. İlk olarak Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu’yu makamında ziyaret eden Vali Demir, burada Kaymakam Erdoğdu’dan ilçe hakkında brifing aldı. İlçedeki 156 tescilli yapının turizme kazandırılması çalışması hakkında bilgi alan Vali Demir, sokak sağlıklaştırması ile bu yapıların daha hızlı bir şekilde turizme kazandırılabileceğini, yerel yönetim ve diğer yetkililerin bu konuda çalışma yapabileceğini belirtti. Daha sonra Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden Vali Demir, sonrasında Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik’den belediyenin çalışmaları ve ilçenin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Vali Demir, Buldan ilçe ziyaretinde, Buldan Belediyesi restorasyon çalışmalarını yerinde gördü ve Eski Hükümet Konağı ile Dokuma Pazarı ve 14 Mayıs Caddelerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 Buldan El Sanatları Merkezini de ziyaret eden Vali Demir, burada tezgahın başına geçerek, bez dokudu. Vali Demir son olarak, Buldan esnafını gezerek sohbet etti.

  Vali Abdülkadir Demir daha sonra Sarayköy ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Kaymakam Aydın Abak’dan ilçe hakkında brifing alan Vali Demir, daha sonra Sarayköy Belediye Başkanı Orhan Karaköse’yi makamında ziyaret ederek belediye çalışmaları ve ilçenin sorunları hakkında bilgiler aldı. Vali Demir, Sarayköy'deki jeotermal kaynakların önemine dikkat çekerek, “Özellikle bu jeotermalle ilgili konular hem Sarayköy hem de Denizli'nin geneli için çok önemli. Büyük çaplı bir çalışma da MTA başlatıyor. İlçenin öncelikleri bizim önceliklerimizdir” dedi.

Vali Demir Sarayköy’de yapılması planlanan AGE Doğalgaz Kambine Çevrim Santrali şantiye sahasında incelemelerde bulunarak görevlilerden çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı. Santralin 2012 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.

Vali Abdülkadir Demir son olarak, Babadağ ilçesini ziyaret etti. Kaymakam Metin Yılmaz’dan ilçe hakkında brifing alan Vali Demir, daha sonra Babadağ Belediye Başkanı Ahmet Yümsek’den ilçenin sorunlarını dinledi. Vali Demir ve beraberindeki heyet ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre sohbet etti.