Okuyacağınız bu haber içinizi ısıtacak. Neredeyse her gün okuduğumuz hayvanlara karşı şiddet haberleri bazen de bir yolda yürürken gördüğümüz şiddete maruz kalmış hayvanların ardından Sarayköylü üç kızın yaptığı bu hareket “insanlık ölmemiş” dedirtti.  
Atatürk Ortaokul 5. Sınıf öğrencileri 11 yaşındaki Funda Nur Dinçsoy, 12 yaşındaki Mucize Gergili ve 11 yaşındaki Zekiye Şen sokak hayvanları için yaptıkları atılım ile büyüklere örnek oldu. 
Kendi çaplarında afişler hazırlayan 3 kız arkadaş afişlerin üzerine “Bir yerde sokak hayvanları sinden kaçmıyorsa o yerde yaşayın. Çünkü o yerde yaşayan diğer insanlar merhametlidir”, “Dostlarımızı için uygun yerlere bir kap su koymayı unutmayalım”, “Bizim gibi can taşıyorlar ve bu dünyada bizim kadar yaşam hakkına sahipler”, “Kapınızın önüne koyacağınız bir kap su size mutluluk, onlara hayat verir” yazarak hem hayvanlara karşı şiddetin önüne geçmeyi hem de insanların hayvanları unutmayarak kapılarının önüne yaz, kış su ve yemek koymaları konusunda farkındalık yaratmak istiyorlar.
Ayrıca afişlerinin üzerine koydukları 3 ayçiçeği ve üzerlerindeki tokalar ile kendilerini simgeleştiren, 3 kız arkadaşın bu hareketlerinin altında bir hikaye var.
Neden böyle bir girişimde bulunduklarını anlatan Zekiye Şen, “ Biz üç arkadaş yolda yürürken bir kedi gördük ve kedinin kuyruğunu kesmişler, vücudunda da kesikler vardı. Benim ve arkadaşlarımın içi çok acıdı. İnsanların hayvanlara neden şiddet uyguladıklarını anlamıyoruz. Onlara evimizi açalım onu yapamıyorsa da evimizin önüne bir kap su ya da yemek koyalım. Hem hayvanlara uygulanan şiddeti hem de onların ihtiyacı olan su ve yemek konusunda ağabeylerimizi, ablalarımızı farkındalık yaratmak için böyle bir şey yapmak istedik. Umarım düşündüğümüz gibi hayvanlara karşı bir farkındalık olur” dedi. 
Şen, “Afişlerimizin üzerine koyduğumuz ayçiçeği simgesi bizi simgeliyor aslında. Ayçiçeği güneşi gördüğünde ona doğru döner ve ışığa bakar. Bizde güzel şeyler yapmak ve hep ışığa bakmak için ayçiçeği simgesi koymak istedik” diye konuştu.