HABERDENİZLİ.COM

Sarayköy’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Ardından Sarayköy Belediyesi tarafından saat 11.00’de belediye hoparlör sisteminden düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı ile devam etti.

 İlçenin 32 mahallesinde yer alan hoparlör sisteminden gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

İlçe halkının balkonlardan ve pencerelerden katıldığı program devamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitapla söylemiş olduğu Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi dinletildi.

Ardından Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş konuşma yaptı. Başkan Özbaş, “101 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Samsun'da başlayan özgürlük yürüyüşümüz, bugün aynı milli ruh ve coşkuyla büyüyerek devam etmektedir. Aziz milletimizin bağımsızlığa ve özgürlüğe olan sevdası, siz değerli gençlerimizle birlikte sonsuza kadar yanacak olan bir aşk ateşine dönüşmüştür. Sizlerin vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve devletimize olan bağlılığınız geleceğe olan yürüyüşümüzde yolumuzu aydınlatan ışıktır. Bu yıl bayramlarımızı hep bir arada olamadan, biraz farklı kutluyoruz. Tüm dünyada ağır sonuçlara, telafisi zor kayıplara neden olan koronavirüs salgını bildiğiniz üzere ülkemizi de etkiledi. Ancak bu durum bizim bugün kutladığımız 19 Mayıs gibi bizi biz yapan, bir arada tutan bağlarımızı koparmamıza, bayramlarımızın coşkusunu yaşamımıza asla engel değildir. Karşılaştığımız tüm zorlu şartlar, ancak ve ancak ortak değerlerimiz etrafında daha çok kenetlenmemize, milli ve manevi duygularımızı daha güçlü yaşamımıza vesile olur” dedi.

Başkan Özbaş, “Bu duygu ve düşüncelerle, her daim umudumuz, gücümüz, övüncümüz ve geleceğimiz olan siz kıymetli gençlerimizin ve tüm Sarayköylü hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum” diye konuştu.

Başkan Özbaş’ın belediye önünde elinde Türk Bayrağı ile katıldığı program 19 Mayıs marşları ve şarkıları ile devam ederek İzmir Marşı ile sona erdi.