Korona virüs bireysel ve kurumsal olarak alınan önlemlere rağmen Sarayköy ilçesinde artarak devam ediyor. Şuana kadar 3 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiği ilçede, Hayat Eve Sığar uygulamasında görülen yoğunluk haritası da iç karartıcı. Özellikle ilçede vakanın en çok görüldüğü mahalle Cumhuriyet Mahallesi olurken onu Atatürk Mahallesi ve Turan Mahallesi takip ediyor.

BİR MAHALLE KARANTİNADA

Salgının görüldüğü 11 Mart tarihinden sonra Sarayköy’de ilk defa bir mahallede karantinaya alındı. Sarayköy ilçesine bağlı Uyanık Mahallesinde test sonucu pozitif çıkan bir vatandaşın temas ettiği 54 kişi kontrol amaçlı karantinaya alındı. Diğer taraftan tüm kontroller bitinceye kadar mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

POZİTİF VE TEMASLILARDA ARTIŞ

Düğün sezonu açılışı, Kurban Bayramı tatili ve yaz tatilcileri ile birlikte ilçede artan vakalara, sorumsuz vatandaşların alınan önlemlere uymaması eklenince ilçede vaka ve temas sayıları her geçen gün artarak devam ediyor. Şuan ilçede 180’den fazla vatandaş korona virüs pozitif kişiler ile temas ettiği için karantinada bulunuyor.

Ayrıca ilçede 40’dan fazla pozitif vaka bulunmakta. Pozitif vakaların büyük çoğunluğu evlerinde karantina altında bulunurken, özellikle 65 yaş üstü çok sayıda pozitif vakanın tedavisi hastanede devam etmekte.