HABERDENİZLİ.COM

Sarayköy Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü geleneğini bozmadı. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın göreve geldiği yıldan bu yana atlanmadan gerçekleştirilen ve bu yılda düzenlenen emekli öğretmenler onura yemek programına Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, eşi Esin Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan ve ilçede yaşayan emekli öğretmenler katıldı.
Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemekte Başkan Özbaş ve eşi tek tek öğretmenlerin gününü kutlayarak sohbet etti. Samimiyetin hakim olduğu gecede öğretmenlere isimlerinin yer aldığı ajanda ve kalem hediye edildi. 
Yemekte konuşma yapan Başkan Özbaş, “Sarayköy Belediyesi olarak emekli öğretmenlerimizin adına gerçekleştirdiğimiz yemeğimizin altıncısını düzenliyoruz. Biz de çok emekleri ve hatıraları olan yılda en az 1 kez de olsa buluşmayı arzu ettiğimiz, hasretle beklediğimiz ve eski güzel anılarımızı yad ettiğimiz emekli öğretmenler gecemiz bizim vazgeçilmezimiz oldu.  İnşallah rabbim seneye de sağlıklı bir şekilde yürüyerek, koşarak bu toplantıları yapmayı nasip eylesin. Bizler sizlerden aldığımız ışıkla Belediye Başkanı olduğumuz günden bu yana hem öğretmen camiamıza, hem milli eğitimimize, okullarımıza, ilk, orta ve liselerimize elimizden gelen desteği sağlamaya çalıştık. Çünkü belediye başkanlarının, milletvekillerinin, mühendislerin, avukatların, doktorların, sanayicilerin kim olursa olsun hepsinin üzerinde bir öğretmen emeğinin olduğunu biliyoruz. Sizin yürüdüğünüz yol ve gösterdiğiniz hedefte aynı Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yol gibi yürümek bizim boynumuzun borcu olsun. İnşallah yarınımız bugünden daha güzel olsun” dedi.

“EMEKLİ OLDUKTAN SONRA UNUTULMAMAK ÇOK DAHA GÜZEL”

Her yıl hatırlanmaktan onur duyduğunu belirten 24 yıldır emekli öğretmen Neriman Öztürk, “ Öğretmen olmak çok güzel. Ama öğretmen olarak hatırlanmak, emekli olduktan sonra unutulmamak çok daha güzel… Emekli olduktan sonra çoğu zaman unutuluyorduk. Hep kenarda, köşede kalıyordu emekli öğretmenler; ama ilk defa Ahmet Başkanımızın zamanında emekli öğretmenler unutulmuyor. Her yıl böyle yemek düzenlenerek bizleri onurlandırıyorlar. Hem birbirimizi görüyoruz. Hem bu meslek erbabının olmanın gururunu duyuyoruz. Hiç birimiz aynı siyasi görüşte değiliz. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden Başkanımızın ayırım yapmadan bir çatı altında bizleri birleştirmesi çok güzel… Birlikteliği görüyorum. Bundan çok mutluyum” diye konuştu.

“MİLLİ EĞİTİME DEĞER VERDİĞİNİN DERİN BİR İFADESİDİR BU”

84 yaşındaki Naciye İşçi, “Her yıl Belediye Başkanımız bu külfete katlanıyor. Burada amaç yemek değil aslında. Belediye Başkanının ve ekibinin milli eğitime değer verdiğinin derin bir ifadesidir bu. Takdire şayan bir belediye başkanımız var” diyerek düşüncelerini ifade etti.