HABERDENİZLİ.COM

Sarayköy Belediyesi ve Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş işbirliği ile ilçede devam eden doğal gaz hattı döşeme çalışmalarının 3’üncü etabı başladı. Cumhuriyet, Atatürk ve Bala Mahallelerini kapsayacak 3’üncü etap çalışmada 2 kilometrelik doğal gaz hattı döşenecek.
Doğal gaz hattı döşeme çalışmalarını yakından takip eden Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alıyor, mahalle sakinleri ile bilgi alış verişinde bulunuyor.

Son olarak Atatürk Mahallesi’nde devam eden doğal gaz çalışmasını AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Horzum, Hakan Gültekin ve Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan ile birlikte inceleyen Belediye Başkanı Özbaş’ı mahalle sakinleri de yalnız bırakmadı.

YILSONUNA KADAR 6 BİN 500 KONUT DOĞAL GAZA KAVUŞACAK
Sarayköy’de şuanda 31 km’lik doğal gaz hattının yer aldığını yılsonuna kadar 6 bin 500 konutta doğal gaz olacağını ve ilçe merkezinde doğal gaz tamamlanma oranının yüzde 80’nin üzerine çıkacağı müjdesini veren Belediye Başkanı Özbaş, “ Üçüncü etap çalışmamızın yapılacağı 3 mahallemizde vatandaşlarımızın yoğun bir talebi vardı. Biz de bu talepleri karşılıksız bırakmamak için çalışmalara başladık. Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş ile yaptığımız görüşmeler neticesinde özellikle taleplerin yoğun olduğu yerlere bu sene ulaşıyoruz. Doğal gaz hattının geçtiği tüm mahallelerde vatandaşlarımız kullanıma bu kış başlayabilecekler. Vatandaşlarımız tesisatlarını yaptıktan sonra bu kışı kömürden, zorluklardan uzak, her odası ısınır bir şekilde inşallah geçirecekler. Yaz, kış sıcak suları, mutfaktaki ocaklarda gazları kesilmeden hayatlarına devam edecekler. Sarayköylü hemşerilerimizin konforlu güzel bir şekilde yaşamaları için elimizden gelen gayretleri en iyi şekilde göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Özbaş, “Doğal gaz hizmetini 2017 yılından bu yana ilçemize kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize, önceki dönem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş ekibine, hizmet çalışmalarımızda bizleri sabırla bekleyerek her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen Sarayköylü hemşehrilerimize teşekkür ederim” dedi.

“BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR RAHATLIK OLACAK”
Atatürk Mahallesi’nde oturan Abdurrahim Gültekin, “Doğal gazın ilçemize gelmesi bizim için sevindirici. Gerçekten de memnun kaldık. Çok uzun zamandır bekliyorduk. Başkanımızdan Allah razı olsun. Gereken çalışmayı yaptı. Hem kullanım açısından hem de konforu açısından çok memnuniyet verici. Bizim için çok büyük bir rahatlık olacak. Daha önceki yönetimlere baktığımızda Sarayköy’de bırakın böyle projeler olmasını sularla ilgili büyük sıkıntılar vardı. Bunların giderilmesi gerekiyordu. Doğal gazı düşünmek imkansızdı. Başkanımızın gayreti bizi çok umutlandırdı. Şimdi sularımız da kesilmiyor, doğal gazımız da geldi. Halkımızda memnun olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Soba yakmakta artık zorluk çektiğini doğal gazın mahallesine geldiği için mutlu olduğunu aktaran 60 yaşındaki Lalehan Sızmaz, “ Mahallemize doğal gaz gelmesi bizi çok mutlu etti. Kömürden kurtulduk. Biz yaşlıyız artık bize soba kovası taşımak zor geliyor, yapamıyoruz. Ahmet Başkanımız sağ olsun. Ne söz veriyorsa yapıyor. Allah ondan razı olsun” dedi.