HABERDENİZLİ.COM

Sarayköy’ün Milli Mücadeleye katılışının 98. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Parkında çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Çağrı Öcal, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Emniyet Müdürü Alper Akbaba, Milli Eğitim Müdür Vekili Bülent Akhan, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Tören Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın belediye başkanlığı çelengini Atatürk anıtına sunması ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi.

 Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye katılışının 98. yılını kutladıklarını ifade eden Başkan Özbaş, “Bizler 98 yıl önce 24 Mayıs 1919’da tarihe kahramanlıkları ile geçen ecdadın torunlarıyız. 98 yıl önce Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi, sonra Sarayköy Müftüsü Ahmet Şükrü Efendi aynı fetva ile Denizli ve Sarayköy halkının yunan işgaline karşı koyması gerektiğini belirtmiş; kahraman Sarayköylüler 7’den 70’e genç, ihtiyar, çoluk, çocuk demeden bu mücadeleye katılmışlar. Bu kahramanlık ise İzmir Müdafaa-i Hukuku Cemiyeti’ne katılan ilk Kuva-yi Milliye hareketlerinden bir tanesidir. Emin Aslan Tokatlı Bey, Müftümüz Ahmet Şükrü Efendi ve ismini anacağımız birçok Sarayköylü kahraman isimlerini tarihe altın harflerle kazımışlardır. Anadolu’ya girişimizden beri bedeller ödenmiş, ödeniyor. ‘Su uyur, düşman uyumaz’ atasözümüz bunu en doğru belirten sözleridir” dedi.

Ülkemiz üzerinde kötü senaryolar kurulmuş ancak Türk milleti göğsünü siper ederek her mücadeleyi kazanmıştır. Bu coğrafyada bedel ödemek varsa bizler bedel ödemeye devam edeceğiz. Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin 98 yıl önce dediği ‘silah bulamayan 3 taş alsın’ cümlesini bugünkü şartlarla yaparken bizde tüm Türkiye ve çalışanlar olarak hepimiz yaptığımız işlerde başarılı olarak mücadele devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından 24 Mayıs Milli Mücadele konulu ortaokullar arası resim yarışmasında birinci olan Ahmet Güdücü Ortaokul öğrencisi Seval Akbaş’a, ikinci olan Atatürk Ortaokul öğrencisi Rümeysa Küçükaycan’a ve üçüncü olan Gazi Ortaokul öğrencisi Türkan Kömür’e ödüllerini Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Çağrı Öcal verdi.

24 Mayıs Milli Mücadele konulu şiir yarışmasında dereceye giren birinci Atatürk Ortaokul Öğrencisi Aleyna Yılmaz’a, ikinci olan Hasköy Hayrettin Türkölmez Ortaokul öğrencisi Emine Yüksek’e ve üçüncü olan Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokul öğrencisi Zeynep Ekin’e ödülünü Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş takdim etti.

24 Mayıs Milli Mücadele konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Menderes Anadolu Lisesi öğrencisi Yurdaşen Bacaksız’a, ikinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Gökbunar’a ödülünü Emniyet Müdürü Alper Akbaba verdi.

Ödül töreninin ardından ilçe protokolü ve siyasi parti temsilcileri ilçede bulunan şehitlikleri ve milli mücadele kahramanlarının kabristanlarını ziyaret etti.