HABERDENİZLİ.COM

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın ilçe halkına vaadi olan sinema hizmeti 13 Ekim tarihinde resmen gerçekleşti. Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi sinema salonu vizyon filmleriyle beyaz perdesini araladı. Vizyon filmlerin Sarayköy’e gelmesiyle dikkatleri üzerine çeken Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde açıldığı günden bu yana binlerce kişi sinema izledi. 

Sarayköylü vatandaşları kültür sanat kursları ile buluşturmak için belediye bünyesinde kurslar açan Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçenin tiyatro ile de bütünleşmesini sağlamak için Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü kurmuştu. İlçenin gençlerinden oluşan tiyatro ekibi, ilçe halkı ile birçok tiyatro oyununu buluşturmuştu.
Başkan Özbaş’ın sinema sözünü yerine getirmesiyle ilçede kültür sanat faaliyetleri baş döndürdü. Sinema hizmetiyle Denizli ilçeleri arasında ilk sırada yer alan Sarayköy artık Ege Bölgesi’ndeki ilçelerle de yarışıyor. 
Yapılan araştırmalar sonucunda Ege Bölgesi içerisinde 20 bin ve 30 bin nüfusa sahip 20 ilçe arasında sadece 3 ilçede sinema olduğu belirlendi.  Turizm şehirleri olan 31 bin 61 nüfusa sahip Foça’da ve 20 bin 799 nüfuslu Datça ilçesinde bulunan sinema hizmeti şimdi de Denizli’nin 30 bin 462 nüfusuna sahip ilçesi Sarayköy’de yer alıyor.
Sarayköy’de hizmete giren sinema sistemini sadece ilçe halkı değil; Sarayköy’ün komşu ilçeleri olan Buharkent, Güney, Buldan, Babadağ’da yaşayan vatandaşlarda yararlanıyor.

VATANDAŞLARIMIZA KENDİLERİNİ GELİŞTİREBİLECEKLERİ, EN GÜZEL VE EN DOĞRU HİZMETLERİMİZİ YAPMAYA ÇALIŞTIK
 

2014 yerel seçimlerinde ilçe halkına vaadi olan sinema hizmetini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu aktaran Başkan Özbaş, “Sarayköylü aziz hemşehrilerimize verdiğimiz sinema sözümüzü tutmanın mutluluğu içerisindeyiz. Tabi sinema ve tiyatro bir şehrin kültürel ve sanatsal gelişmişliğini gösteren en önemli belirleyici özelliklerinden birisidir. Sarayköy’ün bunu kaldıracağından emindik. Çünkü Sarayköy yıllarca sinema, tiyatro, konser ve müzikallerle bu gelişmişliğini gösteren bir ilçeydi. Sarayköy bunları hak ediyor.

Sarayköy güzel tesisleri, çalışmaları, faaliyetleri hak ettiğini düşünüyoruz. Biz hemşehrilerimizin, gençlerimizin önüne bu güzel imkanlarımızı sunuyoruz. En son 8 Mart Kadınlar Günü’nde düzenlediğimiz sinema etkinliğimizde 25 yaşında bir kızımız yanıma geldi gelerek ‘Sizin sayenizde hayatımda ilk kez sinemaya gittim’ dedi. Bu konuşma beni çok etkilemişti. O yüzden bu hizmetlerimizi Sarayköyümüz’e getirmemiz lazımdı. Denizli’deki çevre ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi sinema salonumuza bekliyoruz. Biz gençlerimize kendilerini geliştirebilecekleri, en güzel ve en doğru hizmetlerimizi yapmaya çalıştık. Yaptığımız birçok tesisin yanında bu kültürel ve sanatsal faaliyetlerle gençlerimizin ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak istedik. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz sinema hizmetimizi hayata geçirmenin mutluluğu ve bahtiyarlığı içerisindeyiz” diye konuştu. 
 

DENİZLİ’NİN KARGAŞASINDAN KURTULDUK

Buldan ilçesinden Sarayköy’e ailesiyle sinema izlemeye gelen Ufuk Uslu, “Bizim için Sarayköy’de sinema olması çok iyi oldu. Denizli’nin kargaşası, trafiğine girip bir filme gitmektense burası daha güzel oldu bizim için. Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi kolay bulunur bir yerdi. Geniş, çocukların güzel vakit geçirebileceği bir yer. Çok da modern bir görüntüsü var” diye konuştu.
 

“SARAYKÖY’E FİLM GELMESİ ÇOK GÜZEL OLDU”
 

Sarayköy’de ikametgâh eden Fatma Şentürk ise, “Sarayköy’de sinemanın olması çok güzel oldu. Biz sinema izlemek için Denizli’ye gidiyorduk. Bazen gidemediğimiz için filmleri izleyemiyorduk. Buraya gelmesi çok güzel” diyerek memnuniyetini dile getirdi. 

İlhami Toptaş, “Kültür Merkezimizi ilçemize kazandıran Sarayköy Belediyemize ve Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ederiz. Sarayköy’ün böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde farklı etkinlikler yapılabilir. Ayrıca vatandaşlarımızın oturabileceği, zaman geçirebileceği çok güzel alanlarda var. Sinema gelmesi de bizleri ayrıca mutlu etti. Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’ni ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.