Tüm Türkiye'de olduğu gibi Denizli'de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri devam ediyor. Sarayköy'de ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ düzenlendi. Cumhuriyet yürüyüşüne Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş,  İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Berkay Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalın, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

İlçe gençlerinden oluşan bandonun eşlik ettiği yürüyüşte vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir, Cumhuriyet 96 Yaşında’ yazılı dövizlerle ve Atatürk resminin yer aldığı tişörtleri giyerek yürüdü. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş da yürüyüşe üzerinde ay yıldızlı, Türkiye yazılı tişörtünü giyerek katıldı. Cumhuriyet coşkusunun yaşandığı ve 7’den 70’e tüm vatandaşların katıldığı yürüyüş adeta görsel şölen yarattı.

 “Şehitler ölmez vatan bölünmez, ne mutlu Türk’üm diyene” sloganları atarak Hükümet Caddesinden yürüyüşe başlayan kalabalık sırayla Şehit Ömer Halis Demir Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Atatürk Caddesine yürüdü. Yürüyüş Sarayköy Kaymakamlığı önünde son buldu.

Sarayköy’de tarihi yürüyüşün muhteşem finali binlerin ağzından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle sonlandı.

Sarayköy'deki Cumhuriyet Yürüyüşüne Yoğun Katılım