Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın, ilçedeki gençlerin eğitimlerine katkı sağlamak ve köprü olmak için başlattığı projelerinden biri olan Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi, yüzlerce öğrenciye kapısını açıyor. 

İlkokul, ortaokul veya ortaöğretim öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmalar yaptığı, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yürütüldüğü Sosyal Etkinlik Merkezi'nde görevli 4 öğretmen tarafından öğrencilere ders veriliyor, takipleri yapılıyor.

Denizli ilçeleri arasında ilk olan Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde öğrencilerin her ders konusu sonrasında deneme testleri yapılıyor. Öğrencilerin eksik kaldıkları konular gerçekleştirilen deneme testi sınav sonucuna göre tespit ediliyor. Ders programları öğrencilerin durumlarına göre şekilleniyor. Öğrencilerin eksiklikleri bu şekilde gideriliyor. 
 

“ÇOCUKLAR BİZE EMANET”

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Geçtiğimiz yıl, gençlerimizin eğitimlerinde köprü olmak onlara etüt alanları oluşturarak bilgilerini pekiştirecekleri bir alan amaçlayarak proje geliştirdik. Bir binamızı ülkemizin en önemli kilit taşlarından biri olan eğitimimize ayırdık. Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi adı altında hizmet veren binamızda ilçemizdeki yüzlerce öğrencimiz yararlanıyor. Çocuklarımızın okullarda aldıkları eğitimi pekiştirmek bir yana ders konularının ardından öğretmenlerimiz tarafından yapılan deneme sınavları sonucunda çocuklarımızın eksik kaldığı konular tespit ediliyor. Çocuklarımızın eksik konuları üzerine daha çok yoğunlaşılarak eksiklikleri gideriliyor. Çocuklarımızın aldığı eğitimi titizlikle takip ediyoruz. Çünkü Sarayköy halkı çocuklarını bizlere güvenerek emanet etti. Biz de onların hayatlarındaki en değerli varlıkları olan evlatlarını önemsiyoruz” diyerek bilgi verdi. 

Sadece eğitim konusunda değil, çocukların kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerinde de yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Özbaş, “Çocuklarımızın sosyal hayata adapte olmaları için etkinlikler yapıyoruz. Kültürel ve sportif gelişimleri için programlarda düzenliyoruz. Eğitimin öğrencilerimizin hayatının en merkezi yerinde olduğunun farkındayız. Onların hayatlarına güzel dokunuşlar yapmak için çalışmalarımızı geliştirerek devam edeceğiz” dedi.