Sarayköy Belediyesi ekipleri sineklerin üreme ve çoğalma merkezlerine müdahale için çalışma başlattı. Ekipler, karasinekleri bataklıkta uçmadan ortadan kaldırılarak insanlarda tifo, kolera, dizanteri, göz; hayvanlarda ise şap, yanıkara ve brusella gibi oluşabilecek hastalıkların önüne geçiyor.
Ekipler tarafından Sarayköy merkez ve mahallelerinde bulunan besihanelerdeki ahırlar, gübre atıkları, hayvan yemlerinin bulunduğu yerler ile karasineklerin yoğun olduğu mekanlar ilaçlanıyor. Henüz uçmadan yapılan ilaçlamayla gelecekte birçok hastalığa yol açacak ve rahatsızlık verecek sinekler ortadan kaldırılıyor.
Sinekler ile mücadeledeki en etkin çözümün üreme yerlerinde yapılan ilaçlamalar olduğunu belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Sinekler ile ilgili ekiplerimiz etkin bir mücadele içerisinde. Sinek uçtuğu an yakalamak zor olduğu için ilaçlamalarımızı henüz uçmadan yuvalarında yapıyoruz. Bilindiği üzere karasinekler gerek insanlarda ve gerekse hayvanlarda çok ciddi sağlık hastalıklarına yol açıyor. Bu nedenle özellikle halk sağlığı ve hayvan sağlığı açısından karasineklerin larva döneminde yok edilmesine önem veriyoruz” dedi.