Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş öncülüğünde ilçeye Sarayköy Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak sosyal donatılar ve ticari komplekslerin yer aldığı 403 konut projesi başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 8 Haziran’da ihalesi gerçekleştirildi. 

Sadece Sarayköy halkının değil, Denizli nüfusuna kayıtlı vatandaşların da yoğun talep gösterdiği Sarayköy’ün Gerali Mahallesi Trafo Mevkii’ne inşa edilecek olan 122 m2’lik 3+1 konutlar ile 85 m2’lik 2+1 konutların yapımı için gelecek günlerde yer teslimi yapılacağını belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Başvurular başladığı günden bu yana konutlarımıza yoğun bir talep geldi. Bizde vatandaşlarımızın yoğun talebini öncelik vererek yeni bir konut projesi yapımı için TOKİ ile birlikte çalışmalar yapmaya başladığımızın müjdesini de vermek istiyorum” dedi. 

Başkan Özbaş, “Bu zamana kadar süren hummalı yoğun, meşakkatli bir çalışmanın ardından geçen hafta içinde TOKİ konutlarımızın ihalesi gerçekleşti. 403 konut ve ticaret merkezimiz için ilk olarak yer teslimi yapacağız ardından temel atmalarına başlayacak ve inşaatımız yükselecek. Umut ediyorum, 2 yıl içerisinde vatandaşlarımız yeni konutlarına sahip olacaklar. Büyüyen Sarayköy de yeni bir yerleşim alanına kavuşmuş olacak. Bundan dolayı mutluyuz, gururluyuz” diye konuştu.  
 

SARAYKÖY’Ü BÜYÜTECEK YENİ BİR PROJE

Sarayköy’ü büyüten projelere tek tek başladıklarını ifade eden Başkan Özbaş, “Gençlik merkezimiz, kapalı pazar yerimiz, kültür merkezimiz ve alt yapı çalışmalarımız gibi birçok projemiz ilçemizde gerçekleşiyor. TOKİ konutlarımız ile birlikte Sarayköy’ü büyütecek yeni bir Sarayköy’ü inşa edecek projemizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu gururu bize yaşatan tüm Sarayköylü hemşehrilerimize çok teşekkür ederim. İnşallah temel atmayı da en kısa zamanda gerçekleştiririz” dedi.  

Başkan Özbaş, “TOKİ konutlarımıza Sarayköy’den olduğu gibi Denizli’den de çok talep var. Sarayköy büyüyor, gelişiyor. Sarayköy Denizli’ye çok yakın yerleşim birimi. ‘Şehir de ne varsa bütün imkanları geç kalmış olmasına rağmen Sarayköy’e yaşatmaya sağlamaya başladınız’ diyerek Denizli’nin birçok ilçesinden vatandaşlarımız buradan konut almak için girişimde bulunuyorlar” dedi. 
 

“SARAYKÖY ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ ÖRNEK ŞEHİRLERİNDEN BİRİ OLACAK”

Sarayköy’ün hak ettiğini alacağını belirten Başkan Özbaş, “Sarayköy Ege’nin parlayan yıldızı olacak dedik. Olmaya başladı. İnşallah 3-5 yıl içinde bu bölgenin en önemli yerleşim alanlarından gelişim alanlarından biri olacak. Gerek ekonomisi, gerek alt yapısı ve şehirciliği ile Sarayköy ülkemizin önemli örnek şehirlerinden biri olacak. Hak ettiğini alacak” diye konuştu.