HABERDENİZLİ.COM

Sarayköy’ü diğer ilçelerden ayıran en belirgin özelliklerden birisi olan kadın iş gücünün hayatın tam ortasında olması ve bu iş gücünün yarattığı güçlü kadınlardan bir tanesi 55 yaşındaki Ümmühan Çimen .

Hobi olarak başladığı örgü işini meslek edinen 55 yaşındaki Ümmühan Çimen, Sarayköy çarşıda bulunan iş yerinde 17 yıldır bu hobisini diğer örgü meraklısı kadınlarla paylaşıyor.  Yaptığı birbirinden güzel örgü işlerinin yanında sadece bunları satmakla kalmayıp bunların yapımında kullanılan ipleride satıyor. Çimen 17 yıl önce başlayan yolculuğunu anlatırken “ Ögür işlerini çok seviyordum e yaptığım işlerde hemen alıcı buluyordu, bende madem bu işi yapıyorum neden hem satışını yapıp hemde örmek için kullanılacak ipleride satabileceğim bir iş yerim olmasın diye düşündüm. Üstelik o dönemde ilçemizde böyle bir iş yeri olmadığı için insanlar Denizli’ye gidiyorlardı. Kararımı paylaştığımda eşimde bana destek olunca bu iş yerini açtık” dedi.

İki çocuğu bulunan Çimen, iş yerine verdiği emeği anlatırken  çocuklarından örnek vererek onları iş yeri sayesinde hem okutup hem de evlendirdiğini ifade ederek,”  17 yıl öncesi başladığım bu yolculuğumda bu iş yerinde iyisiyle kötüsüyle bir sürü şey oldu elbette hayatımda ama bu iş yeri sayesinde ben iki çocuğumun eğitimini tamamladım. Ardından evlenmek istediklerinde onları evlendirdim. Şimdi elbette verdiğim bunca emeğe karşılık iş yerimde torunuma da bakıyorum. Onunla beraber vakit geçiriyoruz” dedi.